Sabtu, 14 Januari 2012

Fakta Menarik

Jika kita terkunci diruang yang kedap udara, kita akan terlebih dahulu mati keracunan karbon dioksida daripada kekurangan oksigen.





Jika kita kehilangan satu mata, kita akan kehilangan 1/5 dari penglihatan kita dan kehilangan seluruh persepsi tentang kedalaman objek.





Berdiri lama tanpa membengkokkan lutut sama sekali akan membuatkan kita pengsan.




Bawang putih yang kita gosok di tumit kaki akan meresap sehingga keluar dari nafas kita.




Dengan medepakan kedua tangan sejauh mungkin, jarak dari kedua hujung tangan adalah sama dengan tinggi kita.





21 ulasan:

Zul Fattah berkata...

hah? boleh caye ke yg bawang tu?

Cik Yuyu berkata...

rugi br tau tips ni. klo x, waktu perhimpunan zmn skolah dlu, dh try da. pengsan. ahahha.

LadyBird berkata...

eh ye ke?
part last tu br tahu.. :D

KaK LimAh Si SupiR berkata...

mkne ny xtgi mane laa kaklimah ni =_=

Ca Cik Duyung berkata...

pasal berdiri tu ..humm..mase perhimpunan skola, pengawas nampak bengkokkan lutut je dah kena tegur suruh diri tegak..ca antara student yang selalu pitam time perhimpunan...last2 , dpt rest kat bilik rawatan..heh3..xpayah masuk klas.. :P

blog-tips-kurus berkata...

oooo.. power betul bawang putih itu. ;)

Sham berkata...

salam jang lamo tak monjongah sini...

tang bawang putih tu susah botoi nak cayo eh...

mas saari berkata...

baru tahu fakta2 ni..

chii berkata...

fakta pasal no 1 tu chii tau..ehehe..yg pasal diri lama tu..mmg betul..sebab tu kalo tgh diri kat tgh panas utk berkawad..gerakkan ibu kaki..xpun pandang apa yg patut..so xde la jatuh pengsan nnt

Azham Vosovic berkata...

hehe, yg psl bawang tu serious sy xtau sblum ni...

thanks for sharing ATOK!

faiz berkata...

sonangnye nak pengsan...huhu

Suhami Ahmad berkata...

Zul Fattah : BUlih. Tak cayo, cubo try test...

Suhami Ahmad berkata...

Cik Yuyu : NI musti selalu pengsan kat skola ni

Suhami Ahmad berkata...

LadyBird : Yang bonar eh atok pun baru tau....hik hik...

Suhami Ahmad berkata...

KaK LimAh Si SupiR : Berapa sentimeter kah itew

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : kenn...

Suhami Ahmad berkata...

Sham : Tak cayo bulih torai...huk huk

Suhami Ahmad berkata...

mas saari: Atok sekedar berkongsi...hihi

Suhami Ahmad berkata...

chii : Chii kan masuk kawad...mesti ada tips kan

Suhami Ahmad berkata...

Azham Vosovic : Haaa, bulih amalkan pasni...sesamo Azham Vosovic

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Sobab pengaliran darah tu tak boto

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih