Selasa, 6 Disember 2011

Mabok Todi

Assalammualaikum dan salam sejahtera,


Malam tadi, atok tengah ambil angin malam kat lua umah. Tengah syok syok feeling titanic rambut tersisir lembut ditiup angin malam, pastu ado keto lalu depan umah. Dopan umah atok tu ada bumper. Pastu meloncat la kete tu kan langgar bumper. Agak-agak dalam 5 saat lepas tu, atok terdongar bunyi macam gempa bumi kat depan sana. Pastu atok cemas lah kan. Yelah, time ko feeling-feeling titanic tu ado pulak bunyik macam gempa bumi.

Atok bergegas ke luar pagar. Panjangkan leher skodeng kat lokasi yang ado bunyi tu. Atok nampak keto yang langgar bumber tadi dah tersadai langgar set pasu bunga jiran atok. Bersopai! Pastu, dengan hati keringnya, keto tadi terus pecut meninggalkan set pasu bungo tadi. Sah sah muncung keto tu dah remuk giler.

Pastu jiran-jiran yang lain pun keluarla kan kasi panjangkan leher masing-masing. Pastu depa sumo berkumpul ke lokasi kejadian. Atok pun turut serta. Empunya set pasu bunga tu pun keluar. 

"Innalillah hi wainnalillah hirojiun," kato makcik empunya pasu.

Cubo Ecah bayangkan, set pasu bunga tu sebelah kanan jalan. Sah sah la dia dah masuk lorong yang salah. Atok dah syak. Samada budak yang langgar pasu bungo tu samada baru dapek lesen ataupun tengah mabok todi! 


p/s : baru perasan, nombor flat belakang adam hitam dah tercabut tapi atok selamba bawak atas jalan! So, atok ni pun kategori mabok todi gak ke??

30 ulasan:

blog-tips-kurus berkata...

nasib baik tiada kemalangan jiwa..

Chenal berkata...

Edehhh.....sah dio try ipad2 dio maso memandu agak nyo!

sahromnasrudin berkata...

don drink and drive heheheeee

mas saari berkata...

memang mabok lah tu...
dah tu jahat pulak tu, dah langgar terus lari je!

atok tak mabok, atok cumo poning2 lalat jo...heheheee

Munnafendy berkata...

jgn buek lagi atok...nnti cucu baju putih tahan kena saman pulak atok ni.. =)

KuNanGKuNanG berkata...

nasib baik xlanggar org..langgar pasu bunga xpe...

Cik Rose Cute berkata...

Hehehe...habis feling titanic atok...kacau daun betul...mengamok tak jiran..pasu bunganyo pecah...

hafrawiey ozakawa berkata...

esshhh..tgh mabok ..marabahaya lor.hehehhe..nice entry...


p/s:done follwo here atok...

dill berkata...

ish ish ish...salah bajet hape..

*atok, btol la tu. video seorang ayah yang istimewa

dill.

faiz berkata...

nasib tak disondol dekali rumah org tu..heheh

Azham Vosovic berkata...

Atok da nanyuk...tak pe...dimaafkan hahahahhahahahahahahahahha

LadyBird berkata...

mungkin beliau drive dlm keadaan ketkutan..

sebab pernah lady drive mcm tu sebab tkt hantu..

rasa ade je hantu duk sebelah lady..

perasaan..

Rtp Farra Arisha berkata...

kecuaian yang akhirnya membawa padah..emm :( have to be more careful when driving..

~SaL IjOu~ berkata...

harus sungguh kecewa mak cik empunya pasu itu~

chii berkata...

nasib baik dia langgar pasu bunga depan sana..kalo terlanggar atok yg sedang bersantai2..tu lgi la kan :p

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Nasib baiklah kan

Suhami Ahmad berkata...

Chenal : ATok raso dio guno samsung galaxy s2 tu..

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Bahayo untuk kesihatan kan

Suhami Ahmad berkata...

mas saari : Hik hik. Gud explanation. Nanti atok belanjo kehepsi

Suhami Ahmad berkata...

Munnafendy : Kudo putih? Atok dah cukup cuak

Suhami Ahmad berkata...

KuNanGKuNanG : Urut dado lah auntie tu. Hihi

Suhami Ahmad berkata...

Cik Rose Cute : Harus feeling titanic kan.

Suhami Ahmad berkata...

hafrawiey ozakawa : Mekacih polo atok

Suhami Ahmad berkata...

dill : ATok tak pastilah. Agak eh dio mengelak langgar siput tak?

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Itu ok lagi, kalau disondol eh atok, lagi haru

Suhami Ahmad berkata...

Azham Vosovic : Apo lak atok yang nyanyok..ngeeeee

Suhami Ahmad berkata...

LadyBird : Ntah2 LB yang langgar malam tu tak?

Suhami Ahmad berkata...

Rtp Farra Arisha : Boto tu, boto. Atok setuju.

Suhami Ahmad berkata...

~SaL IjOu~ : nangis berlagu. Tajuk lagunya "pasuku remuk seremuk hatiku"

Suhami Ahmad berkata...

chii : Kalau dia langgar atok yang tengah feeling titanic tu, kompem atok maraton kejar dia balik. Gitu