Selasa, 13 Disember 2011

I dah pindah....You bila lagi?

Assalammualaikum dan peace yo!
(1stly atok mintak mahap kalau tak jenguk Ecah dan reply komen lately. Atok sibuk sangat. Nanti bilo dah reda, atok singgah melawat yo...)


Semalam (tadi), kat opis atok ado sorang staf khidmat singkat ni masuk. Dio ado job sampai hujung tahun nih as data entry. Nak dipendekkan cerito, dio duduk kat mejo atok sobab komputer satu lagi tu sistem jabatan tak berfungsi. So atok offer lah kan. Lagipun atok ado discussion dongan kawan opis atok yang lain, maso tu tak guno komputer. So atok suruh budak tu buek kojo kat mejo atok.

Kebiasaannya adalah sorang kakak ni memang rapat dengan kami. Selalu datang jenguk-jenguk unit kami. Kito panggil akak ni cip (chief). Atok dan kawan ni suko menyakat cip. Lagipun cip ni memang sempoi dan sedikit lurus. Atok suko menyakat dia.

"Cip, I awal tahun depan dah takda. I dapat posting ke Melaka,"kata atok buat muka sedih.

***********bunyi cengkerik*************

Kawan atok yang sorang tu dah menekup mulut menahan gelak. Muka cip dah berubah. Agak lamo dio terdiam, pastu dia mula bersuara.

"Tipulah!"
"Apa pulak nak tipu. Tu yang kat tempat I tu pengganti I lah tu. I patutnya dah posting awal, tapi kena stand sampai hujung tahun nak training dia,"kata atok sungguh-sungguh.
"Tipu!,"terus dia blah naik tingkat atas kat opis dia.

Agak-agak dah hilang bayang cip tu, kami terus tergolak gajah. Budak data entry yang kat dalam tu dah pandang pelik. Pastu masa waktu lunch, kami keluar beramai-ramai. Kebetulan cip dah kasi tahu kawan-kawan opis atok yang lain pasal "perpindahan" atok tu. Mostly ramai yang sodih (terharu nok).

Masa tengah makan tu, time tu jugak atok ceritakan kisah sebonar. Yang diorang kene kelepet. Masing-masing terus hambur atok. Atok apa lagik............









terus larik selamatkan dirik.............

28 ulasan:

mekjangok berkata...

nanti kita pindah sama2...i nak ikut u..hahahahaha...(den gurau je tok)

Azham Vosovic berkata...

atok jahat...orang tu betul2 sedih tau huhuhuhuh

sahromnasrudin berkata...

ingat atok nk tambah cawangan hahahahaaa

blog-tips-kurus berkata...

bajet jadi kesayangan ramai la tuuuuuuu...!!

Faisya berkata...

hahaha kitorg yg kat atas ni dah nak percaya dah! hampeh tul... kang betul2 dipindahkan kangg...

umie mia berkata...

alololo sian akk tu sedih...

dill berkata...

hahaha!! macam2 atok ni..

dill.

mas saari berkata...

kalau tak sempat lari, camno tok! heheheeee

LadyBird berkata...

jaatla atuk ni..
kesian kat cip tu..
mesti die sedih sgt2..

Novelgurl berkata...

hahaha..nakal giler kott

~SaL IjOu~ berkata...

rakan kerja kesayangan la atok ni ye~ =p

faiz berkata...

office mate kesayangan atok ni..

little daisy berkata...

atok main2 la...'di pindahkan' betul2 nanti... heheh :D

RATU QASEH SAIFUDIN berkata...

hahaa!!..kena pindah betul betul tahu laa!!..btw..nice joke atok!!..kalau saya kat situ pon rasa nye daa percaya daa...hahaha!!...=P

Suhami Ahmad berkata...

mekjangok : mekjangok nak pindah gak ko? moh moh...hihi

Suhami Ahmad berkata...

Azham Vosovic : Ala, atok memang niat guro je. Hakak tu pikir siyes. Hihi

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : HQ pun xdo, cmno...huhu

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Terharu nok

Suhami Ahmad berkata...

Faisya : Hihi, musti Rushmin yang sebar-sebarkan ittew

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Memang bad mode dio seharian. Hihi

Suhami Ahmad berkata...

dill : Atok takdop niat asalnya tau...tup tup jadik cmtu

Suhami Ahmad berkata...

mas saari : Atok tadah yolah. Pasrah

Suhami Ahmad berkata...

LadyBird : Seharian dio sodih tau...

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : Pssttt...atok memang nakal dari sekolah laie...hoho

Suhami Ahmad berkata...

~SaL IjOu~ : Alhamdulillah =')

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Wallahualam...atok tak pasti. Tapi atok rapat la dengan segelintir opis mate atok nih

Suhami Ahmad berkata...

little daisy : Psttt...atok memang suko pindah pun...hik hik

Suhami Ahmad berkata...

RATU QASEH SAIFUDIN : Kan, ntah2 lagi haru tak?

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih