Sabtu, 19 November 2011

Fakta Menarik

Mata manusia yang sihat (tidak buta warna) dapat membezakan 500 jenis warna kelabu.





Ikan emas yang bunting disebut 'twit'. Tapi budak perempuan yang bunting sebelum kahwin, perkataan yang membuatkannya cair ialah 'pewittt'




Eropah adalah benua tanpa padang pasir.




Lalat meloncat ke belakang sebelum ia terbang.




Seekor kucing memiliki 32 otot pada setiap telinganya.

14 ulasan:

dill berkata...

manusia yang suke update2, kite panggil twitter. hehe

dill.

teacher bonda berkata...

piweeettttt...hehheheh

Azham Vosovic berkata...

hahaha..... rambut atok hari ini kelabu yang ke 15 hahahahah

Mohamadazhan.com berkata...

haha..byk juga tot tlinga kucing tu...

blog-tips-kurus berkata...

ye ke lalat loncat gostan dulu??

little daisy berkata...

miaw : boleh makan ker ni? rasa skit... ngapp :P

Suhami Ahmad berkata...

dill : Ye betul.

Suhami Ahmad berkata...

teacher bonda : Kan. Perkataan tu selalu keluar dari mulut lelaki buaya

Suhami Ahmad berkata...

Azham Vosovic : Aiyooo...15 ker?

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan.com : Tu yang kita nampak macam piring astro tu. Bergerak mengikut bunyik

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Kalau tak caye, nanti boleh try. hihi

Suhami Ahmad berkata...

little daisy : Habis gugur gigi taring miow itu

Hanie_Dew berkata...

miaw tu nak tekan utk shoot gambo tp tak bole die cube tekan guna gigi.

mata manusia hebat la. errr kalau rabun tu consider sihat ke tak????

Suhami Ahmad berkata...

Hanie_Dew : Kalau rabun tak consoder sihat atok raso...pasal dio bulih skodeng 200 kaler kalabu yo