Khamis, 6 Oktober 2011

Tempat-tempat menarik di Pulau Pinang Part 2

Assalammualaikum dan salam sejahtera,


Ok Jah, kita terus sambung part 2 punya cita. Lepas ja atok ngan travel mate berlabuh dari keretapi *err...apa yang labuh?  Kami pun terus dapatkan peta Penang kat lokasi berhampiran. Tapi sobolum tu masing2 p solat subuh dulu, kemudian mandi light2 kat surau berhampiran. Perut dah lapaq ni. Tapi kami memang awal2 dah plan nak makan kat pulau. Sambil2 tunggu kawan lain bersiap, atok pose dulu. Boleh??
Turun2 yo dari train, dengan tak mandinya terus shoot pegang bendera penang. Ish, x senonoh

Baiklah, 1st at all kami tunggu kat stesen bas sebelah jeti tanah besaq tu. Menunggu kawan atok punya kawan, si Amar. Diolah pemandu pelancong kami. Hihi. Masih bujang. Berumur 27 tahun. EO kat sebuah agensi berkanun di Pulau Pinang. Agak manis di pandang. Sesapa yang berminat, TAK leh kacau. Kami dah ada calon untuk dia. Kan? Kak *** kan? kan? 

Masa ni menanti si Amar dengan penuh debar. Exspecialy kak ***...kan?kan? bahaha.....
Lepas je jumpa si Amar, kami semua terus naik feri. Untuk makluman, ini first time atok naik feri tau. Punyalah jakun aku kat dalam tu. Nasib baik pose baik punya. Tak kasik pecah lobang nampak 1st time naik feri. Sedih kan. Dalam feri tu tak terasa sangat ko naik macam bot laju. Dia slow je. Nama pun feri kan. Pastu ko duduklah kat situ sambil angin laut menampar-nampar manja pipi kau. Terasa nyaman sekali.

Ni muka baru lepas pra-mandi, pasai mandi kerbau je pagi tu. otw nak naik feri ni


Ha..maso dalam feri ni pun sibuk bergambar laie. Ko tangkap gambau aku, aku tangkap gambau kau
Bayaran masuk ke feri ni untuk dewaso kalau tak silap atok dalam 1 ringgit dua kupang camtu. Memandangkan atok ni warga emas, so dikecualikan bayar. Ok, atok tipu kau. Maso nak feri ni, kita boleh nampak jambatan pulau pinang merentasi selat melako. Kito boleh nampak kapal2 besar lalu lalang, feri-feri lain, burung-burung berterbangan. Pastu pulau2 cantik2 rasa macam kat obersea lak aku kan. Macam2 kau boleh nampak dalam feri tu. Cumo ikan jos atok tak nampak kat laut tu.

Tadaaaa!! inilah Amar yang sebelah kanan tu. Upsss...dia bakal berpunya...*tangan ke bahu mata ke atas.....ngeeee
Kumpulan kami dah jadik lapan orang dengan kemunculan ahli terbaru, Amar. Inilah team lone ranger. Suma masih bujang. So, kami berlapan sarapan dulu kat jeti tu sambil tunggu kereta sewa penang sampai. Atok sewa keto wira sedan. Sehari 70 hengget. Kira berbaloi la tu kan. Ha, lepas ja dapat kunci keta dalam pukul 10 pagi tu, kami pun mulakan operasi bercoti sekitar Penang. Cuaca cantik. Hot! Sambung lagi esok na. Part 3 ni barulah bermulanya episod geng penggembaraan bermula. Betul betul betul!   +_+

25 ulasan:

chii berkata...

chii skali je dpt naik feri..tu pun 6 tahun lepas...agaknya kalo naik pasni..ada rasa jakun lg tak eh :p

Aziela berkata...

Tak dapek bayangkan camno adventure eh ko kan..Sobab kok naik keto pun akak raso cam jauuuhhh naaa.. Eh..len kali x naklah togo laie pasal mato ko x bertutup tu... Copek yo ko edit kan... kwang..kwang..kwang..

Hanie_Dew berkata...

hahaha..mandi light light je. takot la nak naik feri tu kang kene tampar dek angin walaupun manje je tamparannya.

atok. ikan jos taku nak muncul kang kene langgar ngan feri. kalau atok jatuh kompem dia berani mati timbul nak ngap. hahahahahaha

Hanie_Dew berkata...

oh ya atok. Jue tu non muslim. sebab tu dia tak pakei tdung. =)

~SaL IjOu~ berkata...

sy pes time nek feri tahun 1996 dolu..part paling best bile feri dipukul ombak..beralun2 gitu~ ^^

KuNanGKuNanG berkata...

kem salam kat amar 2ye..br rase2 nak ngorat dah bakal berpunya...melepas lah lagi...hahahaha

Zul Fattah berkata...

Fulamak tok.. posing maut nampak.. haha.. best r dapat g jalan2..?

IMANSHAH berkata...

aku pun kalau dr penang nak g seberang, aku bawak moto naik feri je

dill berkata...

saye nak berkenalan dengan orang yang pegang bendera pulau pinang tu.

ngee~

dill.

Azham Vosovic berkata...

rindunya kat kampong halaman.... terima kaseh ATOK!

iKhRam berkata...

ya allah
ado yo waghih kau kek penang ni ha..

den dah lamo monapak kek penang
apo tak diajak sekali.. hahahaha

Suhami Ahmad berkata...

chii : Mesti jakun. Kompem. Hihi

Suhami Ahmad berkata...

Aziela : Memang adventure kak aziela oi...pngalaman yang tak dapek dilupo an

Suhami Ahmad berkata...

Hanie_Dew : Aiyoooo, ngeri atok bila bayangkan kena baham dek jos

Suhami Ahmad berkata...

Hanie_Dew : Ye ke...huhu...mahap la, atok ingat an islam

Suhami Ahmad berkata...

~SaL IjOu~ : Musti nak muntah kan?

Suhami Ahmad berkata...

KuNanGKuNanG : Tak leh!x leh!...dah ado punyo...huhu

Suhami Ahmad berkata...

Zul Fattah : Nasib baik atok tak maut kan

Suhami Ahmad berkata...

IMANSHAH : Moto pun kono tol kat jambatan penang tu kan?

Suhami Ahmad berkata...

dill : Ngeeee....

Suhami Ahmad berkata...

Azham Vosovic : Hihi....kampung Azham kan...sesamo =)

Suhami Ahmad berkata...

iKhRam : Manolah atok tahu ekau dok penang...aiyo hai....huhu

Jue berkata...

pra-mandi? ala lam cita P Ramlee x? hihihi

gile best weh korg

tringat dulu muda mudi p jejln nogori org..meriah sgt!

Suhami Ahmad berkata...

Jue : Sekarang ni musti dah tua kan. Upss

Diyana berkata...

acik nak tanyo perkhidmatan keto sewo senang yo ko nak carik?

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih