Rabu, 13 Julai 2011

Kea Farm Cameron Highland

Assalammualaikum dan salam sejahtera,


Ini kesinambungan Cameron Highlands part 5 wokey. Sajo yo lotak namo tu kasi mesra SEO sket. Walhal...Baiklah, pada hari keduo percutian tu, atok dan rombongan che kiah terus bergerak ke Kea Farm, Cameron Highland. 

Kalau nak tahu, Kea Farm nih antara destinasi  membeli-bolah paling popular di Cameron. Terletak 3km selepas bandar Brinchang dan sebelum Equatorial Resort. Tersadai betul-betul tepi jalan. Setiap pagi hingga petang, petani dan pemborong akan menjual hasil pertanian diorang kat sini. Macam-macam ado termasuklah bunga, sebenier, buah strawberry, sayur-mayur, cendawan goreng, coklat strawberry, benda-benda pelik dan lain-lain. Harga kat sini memang berbaloi-baloi. Tapi selalunya kat tepi jalan tu selalu jem nak-nak hari coti. So, layan gambar berikut...




Ini masa nak mendaki naik dari bawah. Kat part bawah ado juga kedai buah-buahan dan taman rama-rama.




Pastu masing-masing singgah transit 10 minit dan sebok posing depan Equatorial resort.....padahal....




Ini kat tengah-tengah Kea Farm tu, memang banyak barang-barang pelik di jual. Sayur selonggok soploh hengget. Murah-murah...Strawbery kau boleh dapat 10 hengget 2 packet....Juling mata kau jap...


So,kalau nak ikutkan sama juga macam Pasar Malam Brinchang. Pasar Malam tu lagi luas dan banyak pilihan. Cuma bezanya kat sini sesuai membeli-belah sebelum kita bertolak balik. Barang-barang still fresh. Boli terus bawak balik. Keseluruhannya atok bagi rate 9/10 untuk lokasi Kea Farm tu. Wajib kunjung!

10 ulasan:

sahromnasrudin berkata...

atok tak pakai sweater pun..atuk tahan sejuk ke

ORLANDO AHMAD AL BUAYAK berkata...

cun melecun makwe2 dalam gambar ekau atok oii

teacher bonda berkata...

mmg gila beli bunga, sayo & buah kt situ kn tok..

Ezay Hadry berkata...

lame dok g Cameroon...Atuk beli stoberi dok ke cucu atuk sorang ni?? hahaha

blog-tips-kurus berkata...

nak fresh stoberi! :-)

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Tak sejuk sangat...cuma berangin je..

Suhami Ahmad berkata...

ORLANDO AHMAD AL BUAYAK : Pilih pilih...selonggok soploh hengget

Suhami Ahmad berkata...

teacher bonda : Haah...sayur memang fresh...tp atok beli buah-buah je

Suhami Ahmad berkata...

Ezay Hadry : Atok ado boli...tapi dah lisut....dah sebulan kan...mau?

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Sepeti di atas. Dah lisut...huhu