Isnin, 18 Julai 2011

1st Official Job

Assalammualaikum dan salam sejahtera,


Minggu ni memang kelam-kabut. Sabtu atok pergi outing ke Ulu Ladang sorang. Iyo, sorang jo. Sebabnya plan nak shoot dengan model sambilan tergendala. Baju persalinan takdo. So, atok terus outing sorang-sorang pi kejar keretapi sampai ke petang.

Esoknya pulak, ahad tu atok terus bergerak ke Dioh. Atok telah dijemput oleh Lensa C.I.Y untuk menjadi back up photographer secara rasmi bagi satu majlis perkahwinan. Yelah, walaupun atok hanya bekap, tapi sekurang-kurangnya atok dapat timbo pengalaman kan. Pengalaman tu tak do jual kat kedai beskal mahupun kedai buah-buahan.

Korang nak tahu, atok sampai pagi alam lagi. Nak setting tu nak setting ni. Sebenarnya sebelum ni atok ado gak pengalaman shoot wedding tapi FREE OF CHARGE je lah. Yelah, nak timba pengalaman kan. Cuma kali ni atok ada dapat sikit duit kopi. So, kiranya semalam adalah atok punyo 1st job official job. Bekerja dari pagi bawak sampai ke petang. Tengah matahari terpacak atas kepala tu, aku siap adjust pengantin pose cun kat tengah-tengah halaman rumah tu. Kering tekak aku bagi arahan. Rasa macam nak pengsan je tengah-tengah padang tu.

So, walaupun penat tapi atok sangat gembira. Inilah yang atok nak kan. Rasa jiwa ni dah temui sesuatu yang tak jelas sebelum ni. Aceceh. Ko tok.....Hah, ini antara outdoor shooting yang sempat atok kongsikan dengan kalian. Sekeping je, jangan lebey-lebey. Eksklusif nyah. Pengantin pun tak tengok lagi!





Wah, mendukung puteri kayangan...kelaz ko maria!

20 ulasan:

RATU QASEH SAIFUDIN berkata...

waahhh!!..tengah panas tu!..kalau saya..pengsan daa agk nye time tu!..=P

faiz berkata...

one step to be professional atok..

paish berkata...

tu dia..pro in making! :)

teacher bonda berkata...

kalo TB dh fengshan sbb TB ada low blood pressure..chanteks...

Suhami Ahmad berkata...

RATU QASEH SAIFUDIN : Tahu xpe...atok nak pitam time tu

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Masih jauh lagi perjalanan atok faiz..

Suhami Ahmad berkata...

paish : Insyaallah...amin....

Suhami Ahmad berkata...

teacher bonda : Tu dia...nasib bek ada air 100 plus sumbangan keluarga pengantin...huhu

Ali Kanchan aka Pirate berkata...

Ingatkan Atok yg kene dukung kekekek

Mohamadazhan.com berkata...

pic dah cun.hehe..cahaya lebih skit kot


boleh ja atok, tak kisah...hehe.yang penting karya asli =) terima kasih sudi join ya

IMANSHAH berkata...

wah kelass kau hatok

Zuha berkata...

Atok terboek!! :)

http://mat-jungle.blogspot.com

blog-tips-kurus berkata...

kalau penganten pake kaler putih suci lagi lawo.. ready amik job kat Pahang tok, 2012! hehe!

Suhami Ahmad berkata...

Ali Kanchan aka Pirate : Kalau atok kono dukung, 'crack' lah tulang belakang atok

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan.com : Terima kasih komen azhan...atok akan perbaiki masa dtang...boleh ek, wah nak joint pasni

Suhami Ahmad berkata...

IMANSHAH : Harusss

Suhami Ahmad berkata...

Zuha : haish, mana da..huhu

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Aiyoyooo.....nasi minyak 2012 ke?? tahniah...hihi

umie mia berkata...

wah gi outing tu tak dapat gi seri menanti ye.. xpe.. pengalaman ini lebih penting.. pesta persukuan tu tiap2 tahun ada.. jemputlah baca entry pasal pesta tu ye.. ummi dah post ^_^

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Wah, thanks ummi...atok tahu memang ada tiap tahun. Tapi manjang tak berkesempatan nak p...hihi

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih