Selasa, 14 Jun 2011

Briefing Big Boss!!!

Assalammualaikum dan salam sejahtera,


Omaigottt! 
Atok terima panggilan dari Big Boss atok yang baru tu pagi tadi. Dup dap dup dap. Apakah? Oh, rupo-ruponya Big Boss atok tu nak penerangan singkat berkaitan eSPKB. Nota : eSPKB adalah Sistem Perancangan Kawalan & Perbelanjaan Elektronik. Untuk makluman kalian, Rabu dopan Naziran eSPKB mau datang opis atok. Memandangkan big boss atok tu orang baru, so dia nak sedikit gambaran about eSPKB nih...




"Hello, en Ami it is possible for me to heard your briefing about eSPKB?"
"Bilo tu puan?"
"We make it at 11.30?"
"Er.....bulih..bulih..tado hal,"kata atok jeling jam komputer dah pukul 11 pagi. Maksudnya ado lagi 30 minit atok nak bersedia.

Tung tang tung tang, akhirnya tepat pukul 11.30 big boss atok pun datang bersama pegawai senior kat sini. Adeh, mampus aku nak kelentong apa sat lagi. Big boss dengan pegawai senior tadi pun duduk bertentangan depan atok. Tu dia. Atok tak tahu nak start dari mana. Atok pandang depa. Depa pandang atok. Atok pandang balik. Mata kelip-kelip. Last-last atok nampak nota lama terus atok pun capai dan pot pet pot pet. 

Dalam 40 minit berikutnya, sesi penerangan pun habeh. Sokor Alhamdulillah. Sebenarnya big boss nak penerangan sikit pasal eSPKB ni sobab minggu dopan hari rabu Naziran eSPKB nak datang opis atok kan. Gile banyak kan audit berlumba-lumba nak masuk opis atok ni. Tahun ni yo, ini kali ketigo. Sodeh den.

Tapi yang khabar baiknya, kebetulan atok poie kursus kat Selangor bermula hari ahad ni sampai rabu!! HEAVEN!!!  Dapatlah elak auditor tu! Yabedabeduuuuuu.....

Eh jap, kejap! Naziran datang hari rabu kan, tok. Atok pulak balik kursus hari rabu. Abeh tu hari khamis ngan jumaat tak bersua muka?? So, tang mano 'yahoooo' nya tu tok???   +_+







Errr...tak yahoooo.....
Pengsan....


24 ulasan:

Aziela berkata...

ceh...dah bori briefing, poie kursus plak..balik2 exam dari auditor. Ini kompem naik pankat nie..yeyyy..atok banjo eskrem..yeyyy

chii berkata...

soh organizer panjangkan lagi kursus..sampai seminggu ke..ehehe

sahromnasrudin berkata...

atok kursus kek mano..kek shah alam erk...

Mutiara Bernilai berkata...

ceh,, mesti bahagia gila sebab kena p kursus kan?

sape la yg suka hal2 audit ni..

adeh,,

umie mia berkata...

kat sini dah lama lepas audit naziran tu..pastu ujung bulan 5 lepas plak audit kementerian 5 hari tu..memang pitam hihihi selamat menghadapi audit dan nantikan laporan naziran kehkehkeh

Zie berkata...

alahai atok dah nama pun makan gaji...tang mana lagi nak elak....hadap jer lah hehehehe....idup atok!!!!!!!!!!

Mohamadazhan hjDesa berkata...

sibuk atok sekarang ya =)

Jerung Gergasi berkata...

atuk kan da tua ..bersara lah tok ..

teacher bonda berkata...

hahahha..TB pon suka sgt kalo dpt elak2 nazir2 dtg sekolah tu..heaven je kalo dpt elak kn tok..:)

faiz berkata...

ape kate atok berlakon demam panas..heheh

JARI YANG TERBARAI berkata...

nasib baik nama den takdo dalam senarai kursus, tapi ado plak awek ajak den poei kursus samo.... kalo kursus kawen nak la den poei hahaha

Ayie berkata...

tak pun atok berlakon je atok ada sakit kusta beri beri.. hahaha

blog-tips-kurus berkata...

atok,
...to hear..!
tak guna GFMas lagi ke?
buat ape nak naikkan adrenalin? ikut je SYOR en Jerung tu.. boleh hulur skit $$ gratuity. tq! :-)

Suhami Ahmad berkata...

Aziela : Alahai...xdo naik pangkat do kak..gaji tak naik-naik haa...sodeh

Suhami Ahmad berkata...

chii : Kalo buleh atok nak panjangkan sebulan pun takpo. erk

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Idaklah. Atok kursus kat sabak bernam...jauhhh

Suhami Ahmad berkata...

Mutiara Bernilai : Tapi sehari yo... =(

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Sedeh. samo ngan atok. manjang masuuuuk yo. Ponek melayan eh

Suhami Ahmad berkata...

Zie : Iyo, boto tu....saya yang menurut perintah.... =I

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan hjDesa : Dio ado maso eh. Ha ni time sibuk la ni

Suhami Ahmad berkata...

Jerung Gergasi : Cadang eh memang nak pencen. Tapi sapo nak kasi ayam itik atok tu makan?

Suhami Ahmad berkata...

teacher bonda:Itulah. Ibarat donia ni atok yang punyooo

Suhami Ahmad berkata...

Ayie : Alahai, ngeri atok dengar penyakit tu...x moo lah

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Psttt...atok english kantoi....ha, macam tadi gak la...klu atok pencen, sapo nak sumbek an nasik kat ayam itik atok tu

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih