Jumaat, 17 Jun 2011

Apa Kata Survey?!!!

Assalammualaikum dan salam sejahtera, 



Kami telah menjalankan suvey ke atas 100 orang, apakah nama buah-buahan yang bermula dengan huruf "X"??. Ha....ingat lagi tak gameshow kat NTV7 dulu? Atok ingat lagi. Memang peberet gameshow dolu-dolu. Tapi kali ni, bukan atok yang menyertai bigshow gameshow itu, cuma ada orang yang menjalankan kajian ke atas atok.

Macam ni, kan haritu atok ada servis bobot kat "P" Senawang Branch kan. Pastu atok terkujat sebab bayaran untuk minor servisnya lagi mahal dari major servis. Bayangkanlah, maso atok servis major bobot awal tahu haritu, tak sampai pun 300 hengget. Baru-baru ni atok servis, cecah 300 hengget. Itu servis minor tau. Tu yang atok tak puas hati. Atok tanya kawan, dia koba memang makin lama makin mahal servis. Cett! tak bleh pakai.

So, pegawai dari "P" HQ call atok semalam. Mungkin pegawai dalam unit khidmat kepuasan pelanggan kot (eh! macam lain macam je bunyi). So, dia koba kat atok nak amik masa dalam 5 minit untuk jawab survey berkaitan sebis haritu. Dia kasi julat 1-10. 1 tu paling tak bagus, soploh tu paling bagus la. Atok pun setuju la kan.

Orang "P" : Sila beri julat antara 1-10, macam mana layanan kakitangan kami?
Atok         : Emm....7! (terasa macam atok jadi hakim sukan Olimpik acara terjunan berirama plak kan)
Orang "P" : Sila beri julat antara 1-10, macam mana dengan keselesaan encik di tempat servis?
Atok        : Ha...nak bagi 8,boleh?

Macam-macamlah dia tanya atok kan. purata atok kasi 7-10 la kan. Tiba satu saat, di mana soalan yang paling atok nantikan,

Orang "P" : Sila beri julat antara 1-10, macam mana caj perkhidmatan kami?
Atok        : Caj?   Ha 2!!!. Mahai! Apsal mahai sangat???
Orang "P" : Jika encik nak servis kereta pada masa akan datang, adakah encik akan datang ke pusat servis "P " lagi?
Atok        : Err..tak pasti.
Orang "P" : Ya atau tidak (amboih, macam hangin je)
Atok        : TIDAK!

Amek kau. Puas ati atok. Korang bayangkanlah, dulu atok servis major tak sampai rm300. Kalau minor pun tak sampai rm180. Tapi kali ni, atok pergi nak servis MINOR, kena caj rm3++. Nak nangis atok time tu jugak. Naik darah tinggi haku. "P" cekik darah! Terus atok Rebecca Black blacklist. Pasni, atok nak servis luar pulak. Apa pendapat kalian? Layangkan minda para blogger sekalian untuk kita kongsi bersama. Erk.  (sahrom, atok tiru ayat kejap, bleyyy??)

16 ulasan:

ukhti syikin berkata...

tu dia .. mahai yg amat... gullppp T_T

Miss b berkata...

btol mahai! gila lah! cekik darah!

faiz berkata...

cuak den dongar hargo camtu sobab pkai proton gak..nak servis luar takut brg tiruan plak..

daylachan berkata...

sesonang yo dio naek harga barang gitu...mencokik!

teacher bonda berkata...

mahainya tok..ke dia ada tukar pape tp x bgtau atok?

IMANSHAH berkata...

cekik darah

Far8 budak baik berkata...

pehhh..mmg nk mkn kasut je..
mahal betui..tak patut..
klo mcm tu service sendiri ar
atuk kn..hahahaha =p

amry berkata...

300??mahal tuuu....giler ker apa....dah la mahal...ada hati nak buat survey lagi....hahaha..kena la sedebik..kan tok kan..huhuhu

Suhami Ahmad berkata...

ukhti syikin : Itu last atok p...

Suhami Ahmad berkata...

Miss b : Kan. Bukan atok sajo yang cakap mahai, korang pun setuju kan

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Klu kat luar tu kena cari yang boto2 kito percayo la

Suhami Ahmad berkata...

daylachan : Itulah, nasib baik atok bukan kaki naik hangin copek, klau tak konolah org "P" tu

Suhami Ahmad berkata...

teacher bonda : Ish, x mungkinlah. Mesti kena bagitahukan klu tukar apo2.

Suhami Ahmad berkata...

IMANSHAH : Itu yang atok geram

Suhami Ahmad berkata...

Far8 budak baik : Masalah eh atok ado sijil kimpalan yo ha...sijil automatif tak katam laie...cmno?

Suhami Ahmad berkata...

amry : Hamekk...atok semburkan sekali...

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih