Khamis, 16 Jun 2011

Antara Punch Card atau Petrol

Assalammualaikum dan salam sejahtera.


Tu dia. Ini bukan tajuk filem boxoffice yang sedang meletup di pawagan sekarang yo. Nahi nahi nahi. Ini tajuk antara keberbelahbahagian hati atok pagi tadi. Macam ni, pagi tadi atok bangun lambek. Tak sempat nak turun jogging. Mandi pun mandi P.Ramlee jek. Erk. Dah lambat dah ni. Jam dah dekat pukul 7.40 pagi.

So, atok pun terus berlari-lari manja mendapatkan Adam Hitam. Atok start pastu press minyak laju-laju. Prenggg! prenggg!!!! Pruiuttttt tut tut uttuuuttttttt................sempot. Haish, apesal ko ni Adam Hitam. Jangan carik pasal pagi-pagi buta ni Adam Hitam. Haku dah lambat nih. Kang tak pasal-pasal ado yang kena campak atas bumbung kang. Bentak atok dalam hati. 

Atok tengok meter minyak Adam. Wahhhh!! sudah nak empty. Untuk mendapatkan pengesahan, atok terus buka seat then semak kat tangki minyak tu. Sah! Minyak tinggal nyawa-nyawa ikan. Atok nak drive bobot kang, kompem tak sempat kejar punch card sobab semestinya jalan jam. Hadehhhh.....

Pastu atok terus bawak Adam Hitam. Tawakal je la kan. Sampai yo kat terapik light, Adam somput lagi. Pruitttt tutut...tuttttt kebaboOomm....Adesss dam! Jangan buat taik Dam!! Pastu kebetulan atok nampak lambang kerang warna oren kat sebelah jalan sana. Shell! Sokor alhamdulillah. Tapi...tapi.....jam dah dekat kul 8! Sempatkah atok kejar Punch Card?? Kalau atok pilih petrol, sah-sah punch card merah then kena warning kat boss. Kalau atok pilih punch card, kebarangkalian Adam koma di tengah jalan amat tinggi. Omaigottt...yang mana satukah????





Nantikan mana satukah pilihan atok Antara Punch Card atau Petrol jam 4.30 petang ni! Weeeeee.......papa jahat tak aku?? >_<

Selepas pukul 4.30

Haa.....atok pun dengan hati keringnya terus isi minyak kat kerang kuning. Kalau atok ambil risiko teruskan perjalanan, mungkin minyak habis di pertengahan jalan kan. So, punch card tetap merah. So, atok pun terus isi minyak dulu. Sesudah isi minyak tu, atok apo lagi.....BroOOooooMmmmMMm.....merepit 180km sejam kalahkan kete toyota Alphard yang gemok tu....sampai opis SHARP pukul 8.00 pagi. Fuhhh!








Nenek kau ado cmni?

26 ulasan:

blog-tips-kurus berkata...

mmmm... sempat '2 rakaat' tak?

*kalau ofc KL, habisla ni..! (",)

faiz berkata...

bahayo ni..kang menolak pulak kang..

ukhti syikin berkata...

haha2 lawak picca nya

sahromnasrudin berkata...

jom kita exercise tolak adam hitam heheheee

pena rozie berkata...

Nakal la pic....

KUREKURE COMEL berkata...

perhhh tok ni....lain kali cek minyak dulu...hehehe

JARI YANG TERBARAI berkata...

ekau buek apo tok sampai bangun lambek?

liyana berkata...

terer nenek die..
sediakan payung sebelum hjn..hehe

chemay berkata...

nasip baik sempat kan tok
hehe
:)

arzme berkata...

hahaha.best cte bro.gmbr last nenek rempit tu stylo r.

~SaL IjOu~ berkata...

aduyai..klaka bangat entri ni..haha

Mila berkata...

tabik la tok..bwk moto rempit..smpai sharp...:)
lagik satu..comel la pic tu...kui3..

umie mia berkata...

pilihan yang bijak memilih kerang dulu hihihihi

Suhami Ahmad berkata...

Blog-tips-kurus : Sempat..hihi

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Atok dah tigo kali menolak +_+

Suhami Ahmad berkata...

ukhti syikin : Jaga2...nanti kena tanduk..hihi

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Tak mau! tertanggal skapula atok klu menolak....

Suhami Ahmad berkata...

pena rozie : yang mana....badak sumbu ke nenek rempit...hihi

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Atok punya meter minyak tu ado masalah. Meter tunjuk 2 bar, walhal minyak empty :(

Suhami Ahmad berkata...

JARI YANG TERBARAI : Ontahlah...atok hapdet blog kot....

Suhami Ahmad berkata...

liyana : Nak nangis atok tgk nenek tu...itula, atok ingatkan minyak full lagi...adess sedih kan

Suhami Ahmad berkata...

chemay : Sokor alhamdulillah

Suhami Ahmad berkata...

arzme : Hihi macih arzme...selalu2 singgah tau!

Suhami Ahmad berkata...

~SaL IjOu~ : Weeee >_<

Suhami Ahmad berkata...

Mila : Hihi..janganlah puji uwan tu. Nanti dia malu...

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : kan. Kalau tak,sah-sah atok menolak...

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih