Rabu, 25 Mei 2011

Blog Akaun Tanpa Gmail Akan Ditutup?

Assalammualaikum dan salam sejahtera,


Kalian tahu tak isu blog akaun tanpa gmail akan ditutup pado bulan 6 nanti? Atok dah tahu perkabaran ni sebulan yang lopeh kalau tak silap. Memandangkan atok guna akaun gmail, makanya tiada kegusaran tahap melampau tercetus di situ. Namun, pagi ini atok telah mendapat mesej dari Bekas Ratu Cantik Apo2 Yolah Next Top Icon yang pertama, Nonor.




Ha, camna tu kawan-kawan? Dapat tak nak selesaikan isu si Nonor tu? Atok masih takdak gambaran lagik masalah yang Nonor hadapi, so atok tak bulih buat analisys case indeep. Aiceh ayat kau tok, nak muntah aku baca. Ha, then dia anto mesej kat atok laie pasal penerangan masalah tu secara detail.




Atok lagi blur-blur sudah. Then atok teringat pasal isu penutupan akaun selain gmail tu. Atok bagi analisis awal kat Nonor




Ha, kalian tahu Nonor ni jawap gapo dio? 

"Dah sent dah...tp bila buka acoount yahoo..still tak dpt lagi verification url tu..eermm...T_T. bila nonor follow account google tu plak, masuk blog nonor, dia jadi kosong...hilang blog...eermmrm...atok klo ada sesiapa yg pakar atau atok tahu sikit2 informed nonor tuk...TQ so much..T_T"


Atok terus gugel pasal isu penutupan ni kat blog. 

Maklumat ni atok dapat kat [SINI]

So, atok salah analisis lah kan. Patutlah awal-awal lagi atok kene reject interbiu pakar analisis minyak sawit. Bukan sebab tak guna akaun gmail. Tapi ado masalah lain. Sebagai masyarakat penyayang, atok nak kalian tolong si Nonor ni bagi sesiapa yang tahu. Kesian dio. Cer bayangkan kalau blog kita yang jadi macam tu kan. Ha, mana yang boleh setlekan masalah ni, bolehlah layangkan komen anda di bawah. Nanti atok suruh si Nonor baco balik. Tataaa...

22 ulasan:

faiz berkata...

takut gak kalo blog xbley bukak ni..

MISS QASEH SAIFUDIN berkata...

memang guna gmail..=)

Papa Mifz berkata...

x mungkin kot...xkan sonang2 yo dio nak tutupkan blog org...at least bg reminder ke...tp mcm xde pun...

CT NoArIzAh ArIs berkata...

errr...hotmail tu camno lak tuk ?

umie mia berkata...

nasib baik guna gmail untuk blog sy :)

| gad1s s0ypans | berkata...

dh lama g0ogle bg mem0.....
harap2 bl0g dy 0key pas nie.....

j0in nie at0k....

http://gad1ss0ypans.blogspot.com/2011/05/komen-lelaju-blog-nohisme.html

republik n9 berkata...

fuh... den guno yahoo rocketmail... kang kalau kono tutop den lotup rocket den ni kat blog...

chii berkata...

hurm..aneh juga ya..nasib baik la chii x hadapi masalah camni

diana amin berkata...

wah agak ramai gak yg dah kena neh

ShaLLeyShaLina berkata...

hmmm den pun guno yahoo....hmmm...tapi setakat ni takdo papo berlaku laie...arghhh riso lakkkk

Tanpa Nama berkata...

Hai semua..firstly TQ to atuk coz tlg nonor..but until now nonor still tak leh nak masuk to my blog..T_T, sesiapa yg pakar bleh tlg tak? dah try dah..resend dan follow yg google suh buat..BUT still mcm tu gak lagi..tlg nonor ye? eerrmm..my blog is http://inibelognonor.blogspot.com/
selamat membaca...T_T..sedih ar...tlg........T_T - NONOR -

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Kan. Sia2 usaha kita selama ni kan. Ish

Suhami Ahmad berkata...

MISS QASEH SAIFUDIN : Sama ngan atok =)

Suhami Ahmad berkata...

Papa Mifz : Atok tak pastilah punca dia samada guna yahoo ataupun ada masalah lain.

Suhami Ahmad berkata...

CT NoArIzAh ArIs : Err..atok tak pasti hotmail tu yahoo punya atau google punya atau memenag hotmail punya. erk

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Alhamdulillah =)

Suhami Ahmad berkata...

| gad1s s0ypans | : Malam ni atok joint tau!

Suhami Ahmad berkata...

republik n9 : Alamak! =.=

Suhami Ahmad berkata...

chii : Atok sampai sekarang musykil

Suhami Ahmad berkata...

diana amin : Kawan ana ada yang kena ke

Suhami Ahmad berkata...

ShaLLeyShaLina : Haish, sebagai langkah kesalamatan, baik Alina tukar copek

Suhami Ahmad berkata...

Nonor : Takpelah Nonor. sabar ek. Atok dah war war kan blog nonor yang baru =)

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih