Ahad, 10 April 2011

Ukays Bila Diri Ini Disayangi cover by Budak comey Alor Setar

Dalam godek-godek youtube malam tadi, atok terjumpo pulak satu video budak Aloq Setaq ni dok nyanyi lagu Ukays. Atok terkesima sepanjang budak tu nyayi. Merdu. Tangan duo kali kono titik kat drummer. Mano yang buek tanduk kobau, buek tanduk kobau. Mano yang lotak pucuk manggo, lotak pucuk manggo. Macam-macam peel budak ni. Gulo-gulo jatuh p kutip. Ending lagu pulak, awek comey bagi bungo taik ayam. Comel yo memasing. Hah! layan....






Lirik lagu Bila Diri Ini Disayangi_Ukays


Terdengar bisikan mesra,
Kalimah keramar bermantera,
Bermulanya siang,
Berakhir malamku,
Tak akan aku jemu menyebut namamu,

# Tiada batasan waktu,
Tiada tempatmu tertentu,
Digunung di lembah didarat di air,
Siapapun hamba,
Keikhlasan doa
Keagungan kasih mengubah takdir....

Chorus ;
Bila ku sedari diri disayangi,
Langkah kaki ini semakin berani,
Bila terkeliru ku ucap namaMu,
Terasa diriku kembali dipandu

Engkau yang pertama tiada akhirnya,
Aku dalam kegelapan Engkaulah cahaya,
Izinkanlah aku menumpang di sini,
Di bawah naungan kasih dan sayangMu,
Ku berserah diri....

Ulang #

15 ulasan:

Novelgurl berkata...

ooo ~ =.=

chii berkata...

mak aih..punya la dia tarikkk...bakal gntikan amir ni :D..gaya ngan style pun da ada iras2 da tu :p

ehda berkata...

ahaks ! lawok nih...=)

faiz berkata...

bdk zaman sekarang kocik2 dah hafal lagu..

Salwa berkata...

haha.bersungguh nyanyi..

| gad1s s0ypans | berkata...

heeee,gad1s bwu je bkak vide0 nie semalam tnjuk kt anak nakan.....

ahakzxxx, gad1s lg laju dri at0k lar yer......
(=

KUREKURE COMEL berkata...

klakor...hahaha....muka cool gila..

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : Napa Novelgurl. Terkesima? hihi

Suhami Ahmad berkata...

chii : Amir junior..hik hik..dia dah tak pedulik apa berlaku sorrounding. Kusyuk punyo pasai.

Suhami Ahmad berkata...

ehda : Yang halim jongang tu banyak gak mainkan peranan =)

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Handa tu...haha

Suhami Ahmad berkata...

Salwa : Berbakat besar nih... :P

Suhami Ahmad berkata...

| gad1s s0ypans | : Hik hik...atok search kat youtube tau, then ter eksiden kat video budak nih. Agaknya dah lama hot vids ni ek

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Dua kali tangan kena titik, still cool gak. Hehe

NUR HIDAYAH berkata...

Nori pernah send vedio ni kat amir uks, dia just senyum jek...now day dah ada ukays baru, ukays lama dah takde..amir uks now nyanyi solo jek..akan ada lagu baru dari dia, khas dri saari amri,,kasih terlihat..tggu....;D

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih