Sabtu, 30 April 2011

Fakta Menarik

The Olympic adalah saudara dari Kapal Titanic, dan berlayar dengan selamat selama 25 tahun





Ketika Kapal Titanic tenggelam, seramai 2228 orang yang terdapat di dalamnya. Tetapi cuma 706 orang yang selamat.




Sehingga usia 6 bulan, seorang bayi boleh menelan dan bernafas secara serentak.  Perkara ini tidak boleh dilakukan oleh orang dewasa.




Alasan kenapa di iklan jam kebanyakannya menunjukkan pukul 10.10, adalah kerana jam itu kelihatan seperti tersenyum.




Setiap tahun bulan akan menjauhi bumi dengan jarak 3.82 cm setahun.

18 ulasan:

Sham berkata...

weh yang pasal baby tu tak tau pulak pakcik...

chii berkata...

semakin lama..makin jauh ar bulan eh

| gad1s s0ypans | berkata...

pasal jam tue.....
menarik....
hikhik.....

gad1s lahir 10.10 yar.....
heeee,bwu twu nape gad1s suka senyum....

c(:

~Nabilah~ berkata...

waaa....ske yg psl jam 2...hihihi

Ayie berkata...

teman bole menelan, minum, bernafas, buang air secara serentak.. wow.. hahaha

faiz berkata...

atok sentiasa bagi fakta yg menarik..byk benda tak tahu..

aida berkata...

alahai..ksian btul sume fakta mnarik ni den xtau..huhu..tq atok

Ezay Hadry berkata...

psal baby tu tak pernah tau...menarik2...aku nak try buat sekarang la..haha

Suhami Ahmad berkata...

Sham : Atok pun baru tahu pakcik

Suhami Ahmad berkata...

chii : Tapi sikit je jarak menjauhi tu

Suhami Ahmad berkata...

| gad1s s0ypans | : Wah, unik. Kebetulan lahir jam 10.10 eh. hehe

Suhami Ahmad berkata...

~Nabilah~ : Atok pun =)

Suhami Ahmad berkata...

Ayie : Ayoyo...kena masuk malaysia record..kih kih

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Atok pun tak tahu. Kita kongsi mana yang boleh di kongsi eh

Suhami Ahmad berkata...

aida : Huhu. Samo2 aida.

Suhami Ahmad berkata...

Ezay Hadry : Err....Ezay Hadry ni baby ke?

KUREKURE COMEL berkata...

psl jam dgn baby tu baru mina tau...
tq tok...hehehe

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Huhu...sesame

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih