Selasa, 8 Mac 2011

GEMPAR : PerSEtubuhan di Bilik Mesyuarat!!!

Warghhhhh! Idup nyawa kau ye bila baca tajuk tu. Sapo pulak yang bersetubuh ni? Astagfirullah, simpang malaikat 44. Macam ni, untuk makluman cu sumo, hari ni adalah hari wanita. Tepuk tangan kejap! Hoyeyyyy. Wanita-wanita di luar sana, kalian dah ado hari sendiri. Bila nak wujudkan hari kaum Adam plak nih?

Ok2, melalut ke laut sudah. Selain hari wanita, hari ni jugak ada Juruaudit Dari Jab. Audit Negara datang opis atok. Musti cu sumo tertanya-tanya kan. Aik, haritu odit, arini pun odit datang lagik? Haritu audit dari JPM. Harini Audit Negara. Itulah speselnya opis atok ni. Pemes dikalangan audit-audit tempatan. Opis kau adooo? *Matiler riak!

Audit kali ni dijalankan di bilik mesyuarat tingkat 3. So, memandangkan Auditor2 tu macam segar-segar baru keluar dari IPT, mereka macam takda gambaran pasal opis atok ni. So, atok kelentong bagilah penerangan sikit. Salah satu penerangan tu, melibatkan kod akaun amanah. Iaitu tettttttttttttt!! Dirahsiakan. Kih kih kih.

Pot pet pot pet aku membebel dalam bilik mesyuarat tu, akhirnya selesai sudah urusan penerangan. So, atok tanyalah mereka.
"Ada apo2 yolah apa-apa soalan?"
Masing-masing terdiam. Pastu tetiber ketua Audit ni menyampuk. Dia tanya atok salah satu kod amanah tu.
"Akaun penggulungan perSEtubuhan dan kesatuan sekerja ni memang tak ada transaksi ke tahun lepas?"
'Kod ni takda transaksi eh?,"soal ketua Audit

Atok terus membuntangkan mata luas-luas!!!

Omaigotttt!!!

Agak lama atok berdiri kaku tanpa berganjak sebarang inci pun. Atok pandang ketua Audit, ketua Audit tu pandang atok. Atok telan air liur banyak kali
"Pertubuhan!,"kata ketua Audit dengan lantang setelah melihat atok lama terkebil-kebil.
Atok terus kembali ke dunia nyata. Oh ye ye! memang tak ada transaksi sepanjang tahun lopeh. Jawab atok. Atok terus minta izin nak ke tempat duduk kejap. Pastu...











Gelak sakan.....err sopan!


22 ulasan:

Cik Rimau berkata...

wakaka.. tersasul ke ape tu tok oi.. malunye la kalau salah sebut nie.. adehhh

BeaN MorENo berkata...

hehe bahaya tok...dalam mesyuarat kalau macam tu

faiz berkata...

aduhh...mmg lucah btol ketua audit tu...heheh

Johari Hamzah berkata...

hahaha.. mesti otak dia kelain tu.. tgk duk usha awek dlm tu kot.. huhu

KUREKURE COMEL berkata...

hahaha....blh pulak tersasul...
lepastu blh buat muka blur pulak tu...kihkihkih...

myazuluv berkata...

>> wakahkahkahkah, maluuuuu nyaaa..
p/s kami kerja di MIA, tiap2 ari jumpa2 auditor..hehehe

Bro Fit berkata...

haha kalau persetubuhan sure penuh bilik mesyuarat tu..erk.. :p

- Fitrihadi.com -

wanacesh berkata...

ha,ha,ha,,kelakar la,,nsb baek atuk x highlight kan persetubuhn 2,,klo x,,msti org egt otak atok kunin,,cpt je tgkp bnda g2,,mklumlh dh byk mkn gram,hahaha!

Salfiza berkata...

hohoho kelakar!!
camno la buleh tersasul cmtu kan?haha

Pirate berkata...

adoi Atok... Suka beno gelakkan org eh

Suhami Ahmad berkata...

Cik Rimau : Tersasul kot. Dio mudo laie

Suhami Ahmad berkata...

BeaN MorENo : Uii aiii...simpang malaikat 44

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Tu yang bijik mato atok terbuntang tu

Suhami Ahmad berkata...

Johari Hamzah : Agak eh la. Tapi atok musykil, awek tu opismate dio gak tu

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : itu yang nak tegolak tu. Dio bulih pulak buek muko tak bersalah

Suhami Ahmad berkata...

myazuluv : Ayoyo...hari2...pengsan

Suhami Ahmad berkata...

Bro Fit : Haah, atok stuju.Bro Fitlah yang duk paling dopan skali

Suhami Ahmad berkata...

wanacesh : Sobab tu atok pandang dio. Kok tersalah dongar ke kan. Tapi rasa eh dio pun sedar dio silap cakap

Suhami Ahmad berkata...

Salfiza : Atok tak pastilah Sal

Suhami Ahmad berkata...

Pirate : Ala, klu Pirate ado kat tempat atok, musti Pirate pun golakkan. Atok tak leh tahan dah time tu. HUhu

Azham Vosovic berkata...

Mati-mati saya ingatkan ..... hahahaha

Suhami Ahmad berkata...

Azham Vosovic : Amboih2.....ingatkan pe...hihi

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih