Isnin, 7 Mac 2011

Nasib Baik Aku Tak Mati 2

Apakah itu? Yo, siap ado kesinambungan lagik. Kau adoo? Cu kena baca entry "Nasib Baik Aku Tak Mati" ni dulu baru leh baca entry ni. Huhu.

Al-kisahnya, malam tadi atok bertolak balik ke Seremban lewat malam sikit. So, macam biaso atok akan drive bobot sorang-sorang sambil mendengar koleksi lagu mp3 yang atok baru burn sempena lagu terhangat 2011. Salah satu koleksinya lagu Pujaan Malaya...  T_T.

Download Lagu Adzrin Adzhar_Pujaan Malaya di [SINI]

Tengah syok memandu tu, atok nampak kerlipan lampu break berderet kat depan. Kompem ado lori bosar kat dopan tu tengah terkedek-kedek mendaki bukit. Atok pun memperlahankan bobot. Kalau line clear, atok potong kenderaan depan. Kalau tak, atok akan stay maintain meter berada di bawah 40km/j. Kalau tak silap atok ado 2 lori besar kat depan tu. So, kalau nak potong bahaya sikit sebab lajak tu panjang. Kalau nak potong pun, pastikan jalan lurus dan takde kenderaan bertentangan. Memandangkan jalan selekoh maut dopan tu, atok tak jadik potong. Atok mengekor je belakang bontot lori-lori tu dulu

Bobot atok yang kaler merah tu. Depan ada keto lain. Dopan lagi ado dua lori panjang. Err..jadi ke aku lukis selekoh tu?


Tengah2 syok beratur belakang bontot lori2 besar kat depan tu, entah macam mana atok terdengar bunyi kenderaan memecut nak potong atok. Macam bunyi jet pejuang pun ado. Seram aku kejap. Atok cakaplah dalam hati camni. "mentang2 lah ko bawak kete pikap, selamba hati kering ko je potong kat selekoh maut".

Kenderaan tu lalu kat sebelah atok. Berdesup macam lipas kudung. Atok gosok-gosok mato sobab tak percayo. Korang nak tahu apo bondo eh tu yang potong atok? Ni ha.......






Dia buat aksi drift kat selekoh maut!


Lori tu berdesup potong bobot atok kat selekoh

LORI!!!! LORI Minyak Petrol tu berani2 dia je potong bobot atok. Bobot atok yang comel lagi kontot tu tak berani potong, inikan dia yang panjang macam dua buah lori. 
Pastu dengan selamba babun dia, dia masuk balik line sebelah kiri. Bobot atok melayang-layang macam kapas kono tempias angin lori tu. 
Bobot atok melayang-layang ibarat dedaun kering berguguran






Atok terus mengucap Ash'hadu allah illaha illallah......

22 ulasan:

KUREKURE COMEL berkata...

ya allah beraninya lori tu...kat jln mne tok?adoooiii...

yunNs Chronicles berkata...

humaaanngggaaaiiiihhhh atok.. klo se la, sure da kalut da.. abes sogham sojuk satu badan..

Cik Rimau berkata...

mujur panjang umur.. :-)

AngahSayang2314 berkata...

atok mujur pajang umurrrr

Mohamadazhan hjDesa berkata...

kesian atok aku ni.hehe

apa punya lori la.tak hormat orang tua2,ish3 :)

faiz berkata...

apsal gmbr lori mcm botol air...heheh..mmg kurang ajar lori sekarang ni...die igt die bwk kancil ke ape..

teacher bonda berkata...

sian atok n bobot..

LadyBird berkata...

mmg x berhemah betul pemandu lori panjang tu..
menakutkan.. kalau lady di tmpt atok, mcmn la agaknyer.. hbs lady terbang agaknyer..

Pirate berkata...

kurang ajaq punya lori minyak! awat depa loklaq sgt nih!

myazuluv berkata...

>> cerita atok cam tergantung ar tok, pastu apa jadik..bobot atok camana, selamat ker?

KinosKoko berkata...

atok n bobot atok jangan ikut jejak langkah lori tu taw...marah kang

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Jalan Gemas-Bahau. Situ memang banyak corner maut

Suhami Ahmad berkata...

yunNs Chronicles : Itulah, tokojut atok time tu

Suhami Ahmad berkata...

Cik Rimau : Alhamdulillahlah....

Suhami Ahmad berkata...

AngahSayang2314 : Alhamdulillah, ngah

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan hjDesa : Itulah, nanti atok jumpo sapa yang drebar lori tu, atok babab dio

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Err...macam botol air ek...ala, atok tak tahu lukis..ntah, dio anggap dio bawak kancil...sodap yo potong kat corner

Suhami Ahmad berkata...

teacher bonda : Itulah. Sob...sob...

Suhami Ahmad berkata...

LadyBird : Ayoo ladybird...jangan terbang...huhu

Suhami Ahmad berkata...

Pirate : Tu dia. Sekali loghat utagha dah mai...

Suhami Ahmad berkata...

myazuluv : Huhu, macam tergantung ek. Atok ngan bobot selamat. Keadaan kembali spt biaso. Cumo tekojot yo

Suhami Ahmad berkata...

KinosKoko : Nak itut gak....

Larikkkkkkkkkk

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih