Jumaat, 11 Mac 2011

Mimpi kering

Malam tadi, macam kebiasaanlah ingatkan nak blogwalking kemudian update blog untuk esok. Topik cucu pilihan atok. Namun atok rasa penat sangat minggu ni. Selalu tertido awal. Agaknya ado audit kat opis kot.

Lopeh yo waktu Isyak atok terus terlena dibuai mimpi. Mimpi lebih kurang sama hari-hari. Err....nampak sangat menipunya kalau hari-hari. Kerap mimpi camtulah, senang cito. Suasano yang sama. Atok bermimpi masuk sekolah balik. Duduk dalam kelas. Belajar. Jumpa junior n classmate yang haku tak pernah kenal pun.

Menurut firasat kawan fb atok, kalau mimpi sekolah dio koba atok ni bercita-cita tinggi dan cita-cita tu bolum tercapai lagi. Betul lah tu kot. Cita-cita atok nak jadi cikgu.  :'-)
Tak kisahlah cikgu sekolah khas ke kan. Cikgu tadika ke. Cikgu kat skola menongah ke cikgu politeknik ke atau unibersiti ke. Jiwa atok di sekolah. Jiwa atok bukan di pejabat. :'-( 
Ntah tercapai ke tak kan...


Dalam kepalo hotak kau ni macam2 pikir. Tu terbawak dalam mimpi!

Siri kedua mimpi pulak, mimpi suasana kat kampung. Kampung uwan den kat Sungai Kelamah tu. Dikelilingi saudara-mara. For sure, kalau mimpi kampung mesti lokasi bilik air tetap ado. Tapikan, dalam seminggu tu atok musti mimpi sekolah n kampung uwan. Tak ponah mimpi kek Landen ko, ke Ostrolia ko kan, Mekah ko...Musykil nih. Ala, apapun itu sumo mainan tidur. Best what mimpi camtu. Tak payah nak masuk sekolah balik atau balik kampung. Dalam mimpi yo bulih buat. Seminggu tu mesti ada mimpi sekolah dan kampung.

Tappppppppppppppp!!!! mato atok tiba-tiba terbuka. Atok tengok keliling. Atok terjaga dari tido. Haish, ni macam dah lambat ni. Atok tersedar kul 6.45! Atok terus mandi, solat, pakai baju pastu terus on laptop. Gila babai. Blog untuk pagi ni tak hapdet laie. Segmen cucu pilihan atok pulak memerlukan skill bergambar yang teliti. Alhamdulillah, akhirnya siap jam 7.25 pagi. Atok tak sempat bersarapan pun. Takpolah, asalkan korang dapat santapan blog atok pagi ni. Tu pun boleh buatkan atok kenyang  =)

Atok terus cari konci Adam Hitam then rushing laju-laju ke tempat kojo......dalam keadaan mamai...










19 ulasan:

blog-tips-kurus berkata...

mlm tadi mimpi gajah n rimau jinak.. :-)

Cik Rimau berkata...

rimau xde mimpi pape.. haha..

faiz berkata...

dah lmbat pon sempat laie wikang..heheh

Salfiza berkata...

ahaha atok sempat wikang smpai terjatuh ke tok?

d_tieah berkata...

Teringin sangat nak mimpi dengan jejaka kacak.. Hahaha.. Tapi selalu mimpi yang tak best je tok.. Ngee :)

Entry Terbaru 1 : Alkisah Seorang Kakitangan Kerajaan Yang Kurang Ajar
Entry Terbaru 2 : Kursus Perguruan Lepasan SPM Pengambilan Jun 2011 Kini Dibuka

syAzAnA berkata...

papo yolah atuk ehh.

soba jolah.

mimpi tu mimpi joo.

jangan difikirkan sangat eh.

^^

wanacesh berkata...

den pon slalo mimpi zmn sekolah la tok,,mostly pasl pengembaraan la,,n contra btol dgn dunia sbnr,,

pst: klaka la tgk nenek sihir tu,,

myazuluv berkata...

>> pehh, btul ker atok leh buat aksi stunt camtuh..dassaattt!!

KUREKURE COMEL berkata...

hahaha...sengal je atok ni....
ni mesti rindu ehem ehem kat sek kot...



atok tak cito abis la ni.....ayookk..
hehehe...

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Ha, petanda nak jadi pegawai zoo lah tu

Suhami Ahmad berkata...

Cik Rimau : Xde? X besh la camtu

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Hihi...tu kene seret kat tar faiz

Suhami Ahmad berkata...

Salfiza : Sokor tak terbalik Sal..huhu

Suhami Ahmad berkata...

d_tieah : Aiyo, ngan jejaka kacak? Kena basuh kaki dengan air bunga dulu sblm masuk tido

Suhami Ahmad berkata...

syAzAnA : Hihi...yolah, atok tak pikirkan sangat. Hihi

Suhami Ahmad berkata...

wanacesh : Ha, menurut firasat kawan atok tu, ado laie cita2 tak tercapai tu

Suhami Ahmad berkata...

myazuluv : Hihi, takdolah. Atok sajo menambah periso

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Rindu kek sapo Mina? Cikgu pendidikan seni atok ko?

Cik Rimau berkata...

atok.. ok la xmimpi.. kg lau mimpi, yg ngeri lak yg kua.. hehe.. mcm haritu.. mimpi yg mmbuatkan cik rimau risau.. terus cik rimau msg adik cik rimau.. tkut btul lak ape yg dlm mimpi tu.. hehe

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih