Sabtu, 12 Mac 2011

Fakta Menarik

Seorang lelaki kehilangan 40 helai rambut setiap hari. Wanita pula 70 helai setiap hari.






Tanda 'save' pada Microsoft Office programs menunjukkan gambar floppy disk dengan 
shutter terbalik






Albert Einstein dan Charles Darwin, keduanya menikah dengan sepupu pertama mereka 
(Elsa Lowenthal dan Emma Wedgewood)






Unta mempunyai 3 kelopak mata untuk melindungi matanya dari dimasuki pasir.





Seseorang itu masih di dalam keadaan sedar selama 8 saat setelah dipenggal




Sumber : Google

8 ulasan:

cacing berkata...

satu lagi fakta tertinggal... otak burung unta lebih kecil dari matanya.. heeee

Daniela berkata...

ptut la..tebal je mata c unta....heheh

LadyBird berkata...

info yg menarik.. terutamanya tntg manusia sdr 8 saat stlh kpl dipenggal.. apa yg dirasa yer.. kesakitan sempat tak terasa.. :(.. xnak bayangkan..

Mohamadazhan hjDesa berkata...

nasib mata manusia tak cmtu.hehe

Suhami Ahmad berkata...

cacing : Hoho...bijak2..nak suruh atok langgan astro la tu...hihi

Suhami Ahmad berkata...

Daniela : Tak payah pakai pelentik mata

Suhami Ahmad berkata...

LadyBird : Eeeee atok x nak bayangkan gak...dulu atok ada termenonton secara tak sengaja

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan HjDesa : Haah. Nampak macam berat tu zhan...

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih