Jumaat, 18 Mac 2011

Cakap lebih nanti terasa

Yuhuuuuu.....Atok in the house! ayark! Untuk makluman kalian, atok bercoti 2 hari bermula semalam. Audit dah tamat.  Kepala haku dah berada di tahap maksimum hampir meletup. So, atok amik peluang ni untuk hilangkan tekanan kek tompek kojo. Atok bertafakur di kampung 4 hari 3 malam. Ahad ni kono poie Sabak Bernam ado kursus sampai ari Selaso. 


Semalam tengah hari punyo cito. Atok menonton cito hendon kat tibi. Tonton punyo tonton, atok pun tertido. Haish, makin gebulah pipi haku. Tengah syok2 dok tido tu, pastu atok terdengar deringan telefon bimbit. Mencik! Sapa yang ganggu ni?!

Gampang punya budak!!

Dengan mata stim atok menjawab panggilan tersebut. Ini nombor opis atok. Aiyooo, tak sonang duduk di buek eh. Eden bercoti pun nak tipon.

"Hallo,"jawab atok.
"Kat mano tu? Datuk nak jumpa pukul 3.30 ni!,"koba opismate atok.
"Haaa!!! ese kat kampung ni. Sekarang ni dah pukul tigo. Mustahil den nak balik somban dalam maso 30 minit,"atok macam dah nak naik angin. Iyolah, time aku bercoti jangan ganggu. Pastu macam paksa pulak nak soh pi sana on time.
"Itu saya tak tahulah. Yang penting saya dah bagitahu ya,"koba eh. 

Atok terus termenung atas katil. Takkan tak boleh cari wakil? Nak gak suruh haku datang kojo. Nak mengamuk kang, tak leh. Ilang mood atok nak berehat. Last2, atok terus tepon big boss. Atok terangkan dari A to Z. Pastu, big boss atok koba meeting tu esok jam 3.30, bukan hari ni (khamis). See....camno atok tak naik hantu. Bagi info pun salah.

Pastu big boss atok koba meeting tu tak penting sangat. Kalau tak pat datang takpo. Boleh excuse. Betapa baiknya big boss atok. Itulah, sajo yo kelam kabut bikin ribut. Small matter pun nak heboh. Yang atok tak pueh ati tu siap bagi kato duo. Kalau tak datang, kono bagi alasan kek Datuk. Atok boncilah! Memang bonci macam ni. Tak suko. Atok baru yo nak menyemai sukakan kerja atok. Tapi........entahlah. Kang aku cakap lebih kang, ada yang terasa. So, macam biaso. Atok ni orang tak penting pun. Bulih disepak2 macam bola. Kerdil. Sobar yolah.


16 ulasan:

KUREKURE COMEL berkata...

sabak bernam?hehehehe...

nnti lalu kat kuala selangor tmpt mina kerja la...hihihi....



sama la dgn mat tu...kalau cuti..bos kemain call setiap saat....

adoooiii...stress je kan...huhuhu

faiz berkata...

pehhh...yg ni org penting company ni...maun tutup company kalo atok takdo kat situ...heheh

chii berkata...

tukang sampaikan info pun mcm ape je..mcm nak tanak je inform..at least bitau yg detail n betul..ehehe

baik tul big boss atok...malay ke??

| gad1s s0ypans | berkata...

heheee....
bangga gad1s ada at0k berk0jaya camnie.....
:)

Novelgurl berkata...

Salam..aiyaya..ramainya cite pasal audit.Hee..apa2 pun slmt istireht tok..ehe. sbr2.

Cik Rimau berkata...

hehe.. bwk bersabo atok.. cik rimau pon sllu kne mcm tu.. tukang smpai maklumat suke buat org panik.. bos xpakse tp dorg smpaikan mcm bos pakse lak.. padahal bos ok je bole tolak ansur.. xpaham tol la dgn prngai tukang smpai maklumat yg mcm tu.. huhu

amry berkata...

uh!kalau tengah cuti atau dirumah,no tempat kerja naik,memang kacau stim laaaa..hohohoho...
atok ni mesti orang penting niii...kan atok kan..hehehehe

eden datang dari blog faiz yooo..hehe

Salfiza berkata...

adoi la,sabo je la....
org tu saje je nk test tahap komitmen atok kot....hoho

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Mina kojo kat Kuala Selangor yo

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Faiz....Faiz...klu atok orang ponting, tak kan kono sepak macam bola...atok yang menurut perintah yo

Suhami Ahmad berkata...

chii : haah. Big Boss atok orang melayu kito. Baik chii...

Suhami Ahmad berkata...

| gad1s s0ypans | : Atok biaso yo | gad1s s0ypans | , Kojo biaso. Tapi alhamdulillah dapek kojo kan.

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : Musim odit Novelgurl

Suhami Ahmad berkata...

Cik Rimau : Itu orang koba, lobih sudu dari kuah

Suhami Ahmad berkata...

amry : Haish, takdo ponting do. Mokasih amry datang umah usang atok ni

Suhami Ahmad berkata...

Salfiza : Ntah la Sal. Tapi selalu camtu. Gomar inform last2 minit.

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih