Isnin, 10 Januari 2011

Keputusan Anugerah Juara Lagu ke 25

Malam tadi atok sompek la kojap tengok siaran langsung Anugerah Juara Lagu yang ke 25. Dari segi pengacaraan dan persembahan semua artis atok boleh katokan ok la. Semuo hebat-hebat. Tapi masih lagi ado sekerat duo part yang nampak so-so. Pengacara pun macam kitar semula lawak tahun lepas. Tak habis-habis pendek, golap, botak. Finalist pun so-so. Mungkin sobab nebes. Tapi tottaly boleh dikatakan gempak nak-nak lagi Kak Dato Siti Nurhaliza bersilat masa last tu. Hamek kau. Meriah la kojap. Ok, atok review sikit ringkasan padam malam Anugerah tu wokey.


14 lagu yang layak masuk ke peringkat akhir iaitu, 
  1. Yunalis Zarai~Cinta Sempurna
  2. Tomok~Berlari
  3. A.P.I~Pelita
  4. Shahir~Kebahagiaan dalam Perpisahan
  5. Meet Uncle Hussain ft. Black~Drama King
  6. Hafiz~Noktah Cinta
  7. Ana Raffali~Tolong Ingatkan Aku
  8. Faizal Tahir~Selamat Malam
  9. Adira~Ku Ada Kamu
  10. Bunkface~Extravaganza
  11. Black~Sofea Jane
  12. Faizal Tahir~Hanyut
  13. Stacy~Jahat
  14. Hujan~Mencari Konklusi

Keputusan akhir,
  1. Juara : Ana Raffali~Tolong Ingatkan Aku (Wang tunai RM35,000 berserta trofi)
  2. N. Juara : Meet Uncle Hussain ft Black~Drama King (Wang Tunai RM15,000 berserta trofi)
  3. Ketiga : Hafiz~Noktah Cinta (Wang tunai RM12,000 berserta trofi)
  4. Vokal Terbaik : Hafiz~Noktah Cinta (Wang tunai RM10,000 berserta trofi)
  5. Persembahan Terbaik : Faizal Tahir~Hanyut (Wang tunai RM10,000 berserta trofi)

Apa kata staf Apo2 Yolah?
Diari Atok, Dulu & Sekarang, ANGKAsawan



"Keseluruhannya
atok pueh hati dengan semuo persembahan. Tapi maso keputusan juara diumumkan, atok mati-mati ingat Yuna monang. Sobab atok feeling giler babai maso dio buek persembahan mulo-mulo tu. Baju pun ala-ala Lady Gaga. Tapi lagu Ana Raffali pun best jugak. Ikhlas je lirik dio"





Kaunseling bersama Tok Wan



"Ha?? Ana Raffali monang? Sapo Ana Raffali tu? Anna and The King Tok Wan tahulah. Watak lakonan aku masa membintangi cerita Raja Thailand tu dolu-dolu. Agak eh pengadil tu terlalu obses dan taksub dengan perkataan 'pencarian dari YouTube seperti Justin Bibir' oleh si Ana ni kot. Tok Wan tengok lomau yo persembahan eh"




Email bersama Abang Joe



"Abang Joe tak kisah sapo yang monang. Rezeki masing-masing kan. Abang Joe salute spring lah kat Ana Raffali sobab berjaya sapu bersih RM 35,000.00 tu sorang-sorang. Dia berjaya tonjolkan bakat melalui YouTube saja!. Kepada yang lain jangan putus aso ok. Tahun dopan masih lagi ado. Lagipun lepas ni nama kalian mesti lagi meletup tahun 2011 ni"






Belajar Bersama Cikgu Nasir


"Cikgu Nasir nak Adira monang. Sobab lirik lagu tu memang kuat. Kalau cikgu rasa down je, cikgu mesti dengar lagu Adira tu sebab selepas cikgu dengar cikgu mesti ingat yang cikgu tak keseorangan kat dunia ni. Atok masih ada lagi peneman yang sudi mendengar masalah cikgu. Tapi, persembahan Adira  malam tu macam tak kena. Cikgu nampak Adira tu nebes sangat. Takpe ek, awak tu muda lagi, boleh cuba lagi tahun depan."




Petua Kak Milah
 

"Kak Milah nak Yuna!!! Nak Yuna! Kenapa Yunalis Zarai tak menang? Kak Milah nak resignlah macam ni tanda protes. Akak stim giler dengar Yuna nyanyi masa persembahan sulung tu uolls. Background dah gempak dah. Susunan muzik yang mantap dan tak terlalu serabut. Baju dah macam orang bulan. Tapi akak suko uolls!! Tak acilah camni. Kenapa Anna Raffali tu monang?" Adakah sebab baju kurungnya? Larikkkkkk.....




Auntie Mei Mei dan English


"Haiya, why my peberet singer not win tonight ha? Auntie personally believe and fully confident Black~Sofea jane do well last night. How come he won nothing?? Atleast the judges gave the best vocal ma. What are you looking at Hafiz? His vocal is just so-so. Is that you guys just sympathy about his accident and willing to donour the money to repair his car? Haiya! I dun like your resultlah judges!" You guys make me wanna cry 24-7! I love black even my skin tone like tepung glomak!"




Statistik Ujang


"Ujang tak kisah siapa menang malam tadi. Tapi Ujang lebih suka persembahan Shahir pada malam tu. Bukan sebab kalau Shahir tu duduk kat sebelah Ujang, orang akan ingat kami kembar. Bukan sebab tu. Tapi sebab vokal dia yang gila best. Ending yang membuatkan Ujang terasa pipi Ujang ditampar jugak. Apa-apa pun tahniah kepada semua finalist!"






Pesan atok : Walaupun atok ni bongap bab-bab muzik ni, tapi atok raso ado yang lebih layak monang. Lepas tengok persembahan memasing, tekaan awal atok satu pun tak kena. Tapi 1 tu yo kono. Moh skodeng
  1. Juara : Yunalis Zarai~Cinta Sempurna
  2. N. Juara : Black~Sofea Jane
  3. Ketiga : Faizal Tahir~Hanyut
  4. Vokal Terbaik : Meet Uncle Hussain ft Black~Drama King
  5. Persembahan Terbaik : Faizal Tahir~Hanyut
Setuju tak ngan atok? Cu pulak macam mano? Moh luahkan perasaan kat sini. Tapi apo2 pun keputusan dah pun di buat. Mungkin dah ditakdirkan rezeki pada Ana Raffali. Tahniah kepada juara!

10 ulasan:

Panda berkata...

haihh~

nak faizal tahir menang :(

_s1t1 n0rb@1t1_ berkata...

nak faizal tahir menang,,juri tu bias lah,,tp xpe, FT tetap juara di hati cu :)

si para para berkata...

err tahniah kat yuna sebab menang smlm...mmg best la tgk ajl smlm..duduk kat sit dpn sekali lagi tu..hehe atok x pg ke smlm..

iris berkata...

salam tok..ptt eh yg no 3 dlm list tok tu tuka ko no. 1 bawu besh!!!!!
den totap kato FT yg layak walau den tau tok dh muak ngan leteran den psl smlm kan??? boto x tok????
hik hik hik..

cikpuanhady berkata...

hihi..melotoplah review dari geng2 atok..kui..kui..tapi den mmg suka persembahan selamat malam & hanyut..

Jom skodeng :Antara AJL 25 & FA Cup

Suhami Ahmad berkata...

Panda : Atok pun nak dio monang. Tapi ntah camno lah Ana leh beat dia ek

Suhami Ahmad berkata...

_s1t1 n0rb@1t1_ : Atok tak tahu kriteria camno judges tu pilih...

Suhami Ahmad berkata...

si para para : Haah, bagi atok Yuna lah pemonang eh. Atok tak poie. Atok kat kampung.

Suhami Ahmad berkata...

iris : Atok memang peminat tegar FT. Tapi bagi atok lah an. Lagu hanyut tu ok lah. Cuma atok terkilan pasal Yuna tak monang. Lagu tu sodap tu.

Suhami Ahmad berkata...

cikpuanhady : Musti peminat tegar FT ni an? hihi

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih