Sabtu, 11 Disember 2010

Peta Hidup Manusia

Klik pada gambar
Dunia ini ibarat pentas lakonan,
Manusia itulah pelakon dan pengarah utamanya,
Al-Quran dan As-Sunnah itulah skripnya,
Malaikat itulah jurugambarnya,
Islam itu jalan ceritanya,
Kiamat itulah kesudahan penggambarannya,
Padang Mayhar tempat penganugerahannya,
Rasulallah S.A.W adalah penerima terbaiknya,
Allah S.W.T adalah hakimnya
SYURGA atau NERAKA adalah trofinya!!!

10 ulasan:

ShaLLeyShaLina berkata...

tengkiu tok kongsikan peta....

Pena Marhaen berkata...

elok bona kalau simpan poto ni supayo x sosek...

Al berkata...

hummm

pendekatan yg baguih
berkesan utk sume golongan ni

Suhami Ahmad berkata...

ShaLLeyShaLina : Samo2...atok pun dapek dari ado satu blog tu

Suhami Ahmad berkata...

Pena Marhean : Ha boto2...save la poto tu...bulih kito saling ingat mengingat kan.

Suhami Ahmad berkata...

Al : Thanks Al...silo lah amik then sebar an kat blog masing-masing

Anak Ulu Cheka berkata...

aikk peta kita samo la atok heheh...apo2 pun moga jp panduan utk kita...

terkini dari AUC Nelayan Blogger

haszuraidah ishak berkata...

ooo..ingatkan atok buat sendiri..baru nak puji lebey2..hehehe..

p/s : atok ada tertinggal ; ke? huhuhu..dah cek botui2 dah mcm kat html, sama..tapi klu takleh gak, rujuk kat link credit tu..

Suhami Ahmad berkata...

Anak Ulu Cheka : Atok amik kat blog Anak Ulu Cheka lah. Kan atok dah mintak izin aritu. Samo2 lah kito saling mengingatkan

Suhami Ahmad berkata...

hazuraidah ishak : Hehe. Takdolah atok amik kat blog Anak Ulu Cheka tu.

p/s:haah dio tertinggal ;
Ha takpo2, nanti ato cek balik yo

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih