Rabu, 8 Disember 2010

Laptop brand Hp

Tolong!!!
Atok nak beli laptop baru sebelum tahun depan menjelang. Laptop lama nak kasi adik atok <---kau yang reject2 kasi budak tu kan?
Alah, atleast atok bermurah hati nak kasi kan. Bukan calang-calang orang boleh kasi macam tu je (larikkkk!).
Tolonglah atok. Atok buta IT. Antara ciri-ciri laptop idaman atok adolah seperti berikut :
1. Brand Hp
2. Bajet bawah rm2500 (paling penting nih)
3. More to graphic function (sori atok tak tahu nak translate dalam BM *pitamm...)


Tolonglah atok. Atok kena bagi kata putus arini gak. Antara laptop yang bermain2 dalam kepala hotak atok sekarang adalah :
1. HP G42-380/381TX-14" = RM2,499
2. HP G42-388TX-14" = RM2,299
3. HP G42-366TX-14" = RM1,999
4. Atau kalian ada idea??


Tolonglah atok bagi sesapa yang pakar komputer yang terbaca blog ni (tekankan pada "terbaca ya")
Atok nak mintak tolong sangat nih. Atok bajet rm2,500 tak perlulah kau letak laptop rm2,500. Meninggal atok nanti. Kau bagilah yang murah2 n puas hati sikit k. Ingat! more to graphic....Tolong yo

20 ulasan:

zazaw berkata...

zazaw tak pandai tok
zazaw setia ngb lenovo (:

KhairulMarhaen berkata...

ese cadangkan atok boli lap top jenamo lenovo model ideapad..brand ni mmg sesuai utk graphic..harga dio pun lobih kurang HP gak.

Al berkata...

sori atok
den pon xpandai bab2 komputer nih
haha
gud luck ye tok bli laptop baru

Suhami Ahmad berkata...

zazaw : Atok lagi tak pandai zazaw..huhu...tapi mokasih k,

Suhami Ahmad berkata...

KhairulMarhean : Tapi mano nak carik tu yo? Nanti atok cubo riki...Mokasih (n_n)

Suhami Ahmad berkata...

Al : Takpo Al, mokasih singgah umah atok pun cukup baik dah..huhu

ibuintan berkata...

as salam tok,

HP G42-380/381TX-14" = RM2,499 atok ambillah yang ni, ado yo lae lobih ea 1 sen

diana amin berkata...

asus,lenovo,apple n dell... tp harga x sure

ANATI SOKI berkata...

uish! hp? baik pakai lenovo lagi atok.
:)

Suhami Ahmad berkata...

ibuintan : Huhu...bulih atok buat bayar bil api air kan...

eikieyn berkata...

Better, pegi usha kt pcfair dlu weekend ni..pcfair kt klcc tu jumaat sampai ahad..so da usha2, mintak advice kt org sane, so senang sket nk buat decision. :D

Suhami Ahmad berkata...

diana amin : Apple mahal...tapi epal murah...lenovo, hp oklah berbaloi harga..em..

Suhami Ahmad berkata...

ANATI SOKI : Lenovo tu ok ko? Jujurnya atok tak ponah dongar Lenovo tu apo (nampak bonar atok buto IT)

Suhami Ahmad berkata...

eikieyn : Tapi kawan atok cakap time pcfair kadang2 harga lagi naik sebab bayaran sewa tapak...In case kalu kedai sendiri mungkin blh consider sikit...

ShaLLeyShaLina berkata...

tok den x terer bab2 boli laptop ni ha..den baru yo kono tipu maso repair laptop ahaks...

haszuraidah ishak berkata...

huhhuu..den pon kurang arif gak pasai lappy ni..tapi kalau pasai happy, memang den reti lah jugok..agaga

New entri :Maila Vote Saya

✿Bloodberry✿ berkata...

salam Atok..
ermm nora xpandai sgt tp kan dulu mmg kje cmny IT lah.. mmg dua2 brand nie pakai..
Lenovo cmpny bg pakai bwk lek umah
HP gune kt opis..
dua2 ade kelebihan & kekurangan..

Lenovo pon best jugak lorhhh

Suhami Ahmad berkata...

ShaLLeyShalina : Alahai yo ko....itulah sobab atok nak kumpul maklumat dulu ha Alina...Nanti sonang kono koncing kat apek kodai komputer tu kan.

Suhami Ahmad berkata...

haszuraidah ishak : Kih kih...ala,kalau happy atok pun leh... ^_^

Suhami Ahmad berkata...

Bloodberry : Em, itulah atok dah compare du02 ni, memasing ado pro and contra. Tapi atok kompius antaro duo ni. Duo2 terbaik dari pandangan atok, tapi atok nak yang terbaek dari sumo aspek. Cmno?

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih