Sabtu, 25 Disember 2010

Free installer Adobe Photoshop CS5 Extended

Tu dia. Atok sengaja bagi tajuk macam tu supaya soloroh donia akan terbabas kat blog aku pabila TERtaip "FREE istaller Adobe Photoshop CS5 Extended". Secara automatiknya traffic atok akan naik. Memang keji kan.


Harini atok tak banyak sangat menhadap blog Apo2 Yolah sobab sibuk dengan urusan harian di kampung. Acececeh padahal aku terbungkang sampai tengah hari. Errrkkk!


Ni atok nak koba an kat sumo, sekarang ni Lenovo cayang atok ni dah ado sopwey Adobe Photoshop CS5 Extended. Lopeh ni bulih la atok teruskan karya atok menjahanamkan muka-muka mangsa atok lopeh ni. Tapi atok tak sompek nak godek lagi, sebab macam biasolah "buat-buat sibook". Atok cuma review je cover DVD tu yang CS5 extended ni banyak sangat fungsi baru. Memang gempak. Atok lioke!
Ikan lumba-lumba pun boleh edit jadi manusia. Canggih tak canggih!



Lepas yo atok install Adobe tu, atok pergi pulak mejahanamkan format Acer atok yang lamo tu. Sobab adik atok tu nak guno. Nak ikutkan ini kali ketigo atok pomat. Atok dengan kompiden la cakap kat dio, "tak yah membazir duit kayokan cino kodai komputer tu, haku pun bulih buek!"


Dio pecayo bulat-bulat. Baiklah, pekakas sumo dah sedio. DVD siap! Laptop Cooler siap! Adaptor on! DVD2 installer siap! CD Driver siap!. Ok, operet pun bermulo. Atok masukkan CD pomat, then restart laptop tu. Macam kebiasooan atok buek lah. Si Nursila tu dok perati dari jauh. Atok tak tahu samaado dio takut laptop tu meletop atau dio memang tak nak perati dari dekat. Entahlah. Pormat punya pormat. Last-last keluar ayat cinta kat skrin laptop tu camni.
Atok nak tanyo, napo jadi camni ekkk??



Atok pun apo laie.....






















LARIKKKKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12 ulasan:

SHA berkata...

nak adobe photoshop free gak...nak donlod...atok boleh kasi tak..ahaks..

Fatimah -Riiko- berkata...

alaaa...nie jeles gila2...nak jugak CS5

blog-tips-kurus berkata...

best ke lenovo tu tok?
antivirus tok pakai ape?

# bile W berangan nak jadi F, mcm tu la jadinyeeeeee:)

ms. lappy =) berkata...

best nye dpt adobe !

makcikrehan berkata...

hahahhaah kejiiiii

Amyza_nia berkata...

suham..berjaya x pomat?
kau kat palong kan?
g try tanya ana..dia ada kat palong tu..kat kedai..ari tu laptop aku jadi camtu la...sebelum masalah baru yg aku wujudkan..hahaha

Suhami Ahmad berkata...

SHA : Boleh....tapi memory adobe tu dah bergiga-giga...cmno atok nak kasi dunlod..hihi

Suhami Ahmad berkata...

Fatimah -Riiko- : Ala Fatimah -Riiko-, atok beli yang pirate punyer...opsss!

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Memang best...tak rugi atok boli...pakai McAfee

Suhami Ahmad berkata...

ms. lappy =) : Tapi atok tak dapat crack lah, trial version sekang nih....=(

Suhami Ahmad berkata...

makcikrehan : Hihi....jalan mudah nak naik rating, mak cik.... :P

Suhami Ahmad berkata...

Amyza_nia : Dah tepon dia mie...dio kato mungkin duo sobab....skru tu longgar atau hard disk da rosak...hadddoiiii...

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih