Rabu, 29 Disember 2010

Azam sebelum dan selepas

Assalammualaikum dan selamat pagi cucu den sekalian. Amacam? Dah sarap lun? Kalau lun, baik sarap dulu sobab dengan sarap tulah yang akan memberi kito tenago sampai tengah hari karang. Ok, sekang ni tibo giliran atok untuk membuat huraian bagi segmen "Dulu dan Sekarang". Topik yang atok nak bincang an pado arini adolah berkisar tentang azam sebelum dan selepas. Haaaa, yang ni bukan Azam anak acik Isa yang buat makeover sebelom dan selopeh yo. Ini bukan cito Amareka Next Top Model atau geek to beauty ke apo k!. Yang ni azam tahun baru. Tak lamo laie kan kito nak sambut tahun baru 2011. Ha, apo azam anda? Ok, kito teruskan pada topik kito...


1.Nak kuruskan badan

Sebelum
Peah : Haku ni nak cakap gedabak macam mak gajah, kira aku ni bawah sikitlah. Hampir-hampir nak jadi mak gajah. Kalau boleh tahun 2011 ni nanti aku berAZAM nak jadi slim macam Naomi Campbell.
Joyah : Tak apo. Aku sokong kau. Jangan lupo boli Jas Met Pai den yo!

Selepas
Peah : Aiyak, aku rasa memang tak boleh jadi macam Naomi Campbell la Joyah. Aku rasa dapat achieved bawah sikit  macam mak lembu pun kira pencapaian memberangsangkan.
Joyah : Tak apo. Mak lombu pun mak lombu lah. Jangan lupo boli Jas Met Pai den yo!




2. Nak kumpul duit banyak-banyak

Sebelum
Ali : Aku nekad. AZAM aku tahun baru ni aku nak kompol duit banyak-banyak. Tahun dopan bolehlah aku masuk minang anak haji Ngok Ngek hidung besar kepala kemek!
Abu : Ek'eleh. Duit topup pun mintak kat mak kau lagi, ado hati!

Selepas
Ali : Aku rasa dalam akaun ASB aku tu pun cukup-cukup nak boli beskal BMX yo. Tunggu lagilah azam tahun dopan.
Abu : Kan aku dah cakap. Silap-silap tayar beskal pun ko tak mampu nak boli lagi. Ko ado???




3. Kerja rajin-rajin dapat pekerja cemerlang

Sebelum
Kulop : Aku berjanji, tahun ni aku berAZAM untuk menjadi pekerja cemerlang kat opis aku!
Chot : Aku sokong kau azam....eh! eh!...kulop!

Selepas
Chot : Kulop! kulop! Mano pulak poie eh budak ni??
Kulop : ZzzZZzZzZzzzz ( kat bilik rahsia)




4. Pencapaian cemerlang dalam peperiksaan

Sebelum
Neng Yatimah : Dengan ini bahawasanya saya berjanji dan berAZAM akan belajar bersungguh-sungguh untun semester akhir akan datang!!!
Jalandah :  Gambathe!!! Chaiyok chaiyok!

Selepas
Neng Yatimah : Adooooi, beku dah kepala hotak aku nak stadi. Takpelah, bapak aku kayo. Lepas ni kojo ngan perniagaan bapak akulah. Kodai runcit Cik Mat So'ot sdn bhd.
Jalandah : Gampang! Poyo poyo!




5. Menjadi penulis blog terkenal

Sebelum
Suhami : Azam aku tahun depan kan, aku nak kalahkan blog Ben Ashahri dengan Hanis Zalikha!
Atok : Iyoo, den sokong ponuh ngan cucu kesayangan den ni. 

Selepas 
Suhami : Err....den raso takkan tercapai dek akal den tu. Tak apolah tahun dopan  dapek beat blog Ben 10  dengan Zulaikha yolah, bleh???
Atok : BOOoooOOooooOOOoleh.............. boleh BLAH!

8 ulasan:

Tuan-Belog berkata...

kahkahkah...pndai botul atok monulis yo...

zazaw berkata...

HAHA
carik duet banyak banyak tok

yunNs Chronicles berkata...

atok nyer azam apo lak?

Jue_Da (^_^) berkata...

wakakakakaka!!! lawak r tok nie... azam 2010 atoK tercapai x nie??? ekekeke

Suhami Ahmad berkata...

Tuan-Belog : haish, xdolah :P

Suhami Ahmad berkata...

zazaw : Hihi....atok nak simpan dalam ASB!

Suhami Ahmad berkata...

yunNS Chronicles : Azam atok...azam atok....itulah azam atok! hihihi

Suhami Ahmad berkata...

Jue_Da(^_^) : Atok punyo azam 2010 nak menten macam Naomi Campbell


larikkkkk!!

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih