Jumaat, 24 Disember 2010

7 updated version locked!

Hamek. Sekali tigo dalam satu atok nak cerito arini. Berserabut kepalo atok di hari Jumaat yang mulia ni. Atok memang macam tu, time ari jumaat yo musti kelam-kabut. Apakah 7 updated version locked tu wahai atok?

1. Kito bincang pasal 7 dulu. Apakah 7 itu? Adakah 7 puteri bunian nak minang atok? No no no...7 itu membawa maksud warna. Camni, harini atok pakai baju melayu warna pepel. Maso atok masuk kojo pagi tadi, atok ado terserempak dengan akak kaunter kat unit atok ni. Dio pun pakai baju warna pepel. Pastu, atok terus lagi, terserempak pulak akak-akak yang lain pakai baju pepel! Last-last atok naik atas nak poie tompek persinggahan atok, hado lagi 2 orang pakai baju pepel!!. Ni atok cakap dalam ati ni, kalau ada lagi sorang tu masuk (dia masuk 8.30) pakai baju pepel, sah tempat ni dilanda demam pepel. Last2 boto tekaan atok. Dio pun pakai baju pepel!!!!. Pernah terjadi tak kat cu atok? Bukan 2 3 orang pakai baju yang sama kaler, tapi 7!!!!!! <----jap, kenapa harus ada banyak tanda "!"??......Dan ketujuh-tujuh tu unit yang sama! Semua unit akaun pakai baju pepel arini...

2. Updated version pulak. Ha ingat lagi tak entry atok yang atok cito pasal Acer atok kono masuk wad ICU aritu? Pasal nak ganti keyboard laptop ngan adaptor tu. Pastu kasi tukar skin Acer tu sekali. Ha, arini dah siap. Cino tu tipon atok tadi. Maso lunch hour tadi atok poie lah amik jap. So so lah. Nak kata smart hasil tangan dia, 50-50 la. Yang ponting Acer atok dah makeover. Pasni Cik Nursila Binti Ahmad, boleh ler kau hamek Acer tu. Jangan main hamek je, kehepsi satu bucket!!! Atok jomput dio kat ktm somban arini. Dio coti balik kampung.

3. Locked. Ini cerita paling sadis dan menyayat hati yang atok nak kongsikan dengan cu atok arini. Macam ni, maso lunch hour tadi atok balik Senawang kojap. Amik bobot (keto). Sobab maso datang kojo pagi tadi bawak Adam itam(moto). So, sebelum keberangkatan atok nak balik Senawang tu, atok kuncilah bilik opis ni. Sobab nak amik barang-barang kat umah tu masuk dalam bobot. Atok ingat nak terus balik kampung lepas kojo ni dan lepas jomput si Nursila tu. Last2, maso nak masuk opis balik, baru atok teringat bilik tu kunci. Dan kunci tu ado sekali tersolit kat konci Adam itam!! . Nak tak nak terpaksolah aku tunggu cc masuk opis balik. Kok dio ado spare part konci. Kalau takdo? buek-buek pitamlah den kat opis ni. Leh dapek balik jap amik konci.

SODDDIHHH.....

5 ulasan:

Suhami Ahmad berkata...

P/s : Alhamdulillah. Nasib baik cc ado
^_^

zazaw berkata...

syukoo lah tok
kek cc pun
cc laaaa

Suhami Ahmad berkata...

zazaw : Syukur...cayang cc!
erkkk?!!

sw33tdarling.com berkata...

kes pertama: pernah jer kami satu department (4orang) pakai baju sama kaler.. senada seirama katanta...!
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

Suhami Ahmad berkata...

sw33tdarling.com : memang pecah rekod sepanjang atok kat sanun semua serentak pakai kaler samo

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih