Selasa, 30 November 2010

Jelajah 1Malaysia lagi

Sumbangan abang google maps


Hari ahad aritu atok telah menghantar adik atok mendaftar di Politeknik Sulatan Idris Shah, Sabak Bernam. Haih! Sabak Bernam lagik. Haritu atok berkursus kat Sabak Bernam gak. Kesian kau kan tok. Orang lain menjelajah ke London, Korea bagai takdo pun heboh dalam blog macam kau.
Takpolah, bolum rojoki laie nak poie obesi. Atok aim satu yo. Atok nak poie mokah dulu. Pedulik an Jopun, Korea, London bagai tu. Bukan dapek saham akhirat pun.  Err....kalau ado duit lobih, baru leh poie. Atok nak tokankan perkataan "kalau ado duit lobih"

Maso atok poie berkursus aritu, perjalanan Somban-Sabak Bernam memakan maso dalam 4 jam lobih. Gilo paneh punggung lopeh tu. Tapi kali ni atok ikut GPS made in China atok tu. Kiro dokek gak lah. Dalam 3 jam dah sampai. Atok bertolak pukul 6 pagi dan sampai dalam pukul kuat-kuat 9 pagi macam tu.

Mulo-mulo atok dah kauteam baik ngan ayah atok. Atok drive maso nak poie, ayah atok drive maso nak balik. Siap match jari kelingking.  Omak atok jadi mak datin kat seat belakang diapit bonzer duo orang adik atok. Dahlah malam tu atok berjogging blog lewat malam, pehtu pagi-pagi nak kena bangun. Nah, setepek lingkaran hitam dikeliling mato.

Dah daftar bagai, atok dan keluargo pun baliklah. Ha, janji tetap janji. Yesza! Ayah atok drive. Macam biasolah, mak atok jadi mak datin dan diapit sorang je bonzer. Bonzer yang sorang tu dah kena tinggal kat PSIS tadi. Dalam kete atok terhangguk-hangguk sebab mengantuk. Kejap mata buntang, kejap sepet, kejap lagi kepala aku nak cecah dashboard kete dah.

Drive punya drive, last-last ayah atok lak give up sebelum sampai Shah Alam laie. Dia pun dah terhangguk-hangguk. Malam tadi tengok cito kungfu. Nak tak nak kono lah atok drive sampai ke Somban. Sampai-sampai je umah, atok pun terus..............












Pengsan atas lantai











10 ulasan:

Far8 budak baik berkata...

lawak lahhh ahaha
perlu ke pic tu??kah3

NUR HIDAYAH berkata...

Haahahahaha..sengal lah atok...!! maaf atok nonor agak busy dgn masalah roomate yg songklap duit nonor tu..nak mengupdated blog walaupun sudah diangkat sebagai duta Apo2 yolah next top icon 1, so ada ruang dan masa nanti nonor akan persembah kan yg terbaik, dan insyaallah sekali gus menaikkan rating apo2 yolah!! ;D

Suhami Ahmad berkata...

Far8 budak baik : Ha...itu nak menggambar an betapo ponek eh atok maso tu farid

Suhami Ahmad berkata...

Nonor : Tak apolah. dahulu an mano yang ponting dulu yo. Atok tak kisah pun. Apo yang atok nak koba an, bersabar yo dongan dugaan tu eh. Moh samo2 kito meningkatkan yo

suka_haha berkata...

try atok cari rumah matdin dalam tu ada x? kekeke.. jom komen sini lak hehe

Suhami Ahmad berkata...

suka-haha : Rumah matdin area mano? kang atok skodeng melalui measat 1 kang...huhu...

zazaw berkata...

haha .
tah jauh mano 3 jam tu hah ..

Suhami Ahmad berkata...

Zazaw : yang nak pengsan eh maso terperangkap kek tol seromban....soddih...

haszuraidah ishak berkata...

tak tahan betul ngan gambar tu..agagaga

Suhami Ahmad berkata...

Haszuraidah ishak : Timo kasih kepado pakcik google... :P

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih