Khamis, 11 November 2010

ANTI Cycle 1_Challenge 4~HAS

Ini adalah sticky post sehingga 11.11.2010 jam 12 tengah hari. Sila scroll down untuk entry baru.


 OLEH : HAS
(Jika minat dengan entry HAS, sila undi dengan klik "like" @ UNDI MASUK @ Undi di poll sebelum 11/11/2010 jam 12 tengah hari)

* Entri ini adalah untuk menyahut cabaran ke 4 dari Atok, yang memerlukan saya untuk memberi nasihat ala-ala kaunselor gitew.. Kaunselor yang diberi nama Tok Wan, yang berasal dari Negeri Sembilan.. Meh kita tengok, isu ape yang perlu saya selesaikan, adakah isu-isu semasa? Isu-isu panas? Ataupun isu-isu rumahtangga..awww.. Layan ajolaa... Zasss (lalu bertukar menjadi seorang kaunselor yang bergelar Tok Wan macam dalam belog Atok) Dalam episod ini sekali lagi sey kena koba dalam bahaso Nogori.. Jangan terkujat!!!

apo masalah ekau..meh Tok Wan torai bantu..

Soalan : Kepada Tok Wan yang Raina ingati sampai mati. Macam biaso lah, Raina ado masalah sikit nak kongsi dengan Tok Wan. Mungkin Tok Wan ado jalan penyelesaian. Macam ni, Raina baru sajo habis pengajian dan telah ditawarkan kerja. Kira oklah tu kan. Masalah eh Tok Wan, Raina ado masalah kurang skill untuk bersosial. Untuk pengetahuan Tok Wan, Raina ni memang jenis pendiam dan kurang peramah. Takkanlah Raina nak huha kat opis tu padahal Raina bukannya orang macam tu. Raina tak mahu jadi orang lain. Ni lah Raina sebona eh. Tapi kalau Raina terus jadi kayu tunggul kat opis ni, Raina takut Raina akan dipinggirkan oleh opismate. Camno Tok Wan, tolonglah Raina.

Jawapan : Ha itu dio soalan berani mati dari Raina yo. Wah, sampai mati Raina ingat an Tok Wan yo. Nak nangih kojap. Ha, ok2. Macam ni, bagi Tok Wan lah kan,
skill-skill untuk bersosial ni bukan dapek dalam sehari duo yo.. Nak-nak kek tompek baru, mesti Raina raso sogan, terasing, ado yo serba tak kono, kekok, macam-macam laie laa.. Takpo, itu perkaro biaso.. Asai jangan jadi tunggol kayu sudohlaa..

Tapi, Raina sayanggg.. Kalu jumpo opismate yang lain, sonyumlah sikit kalu Raina takdo idea nak koba mondo.. Senyum tu kan sodokah.. Sonang-sonang yo Raina dapat pahalo..



kan makin cute bilo senyum ni..

Laie satu, bukan Tok Wan suh Raina berhuha tak tontu pasal.. No..no..no.. Tu bukan cara untuk bersosial yang sihat.. Maksud Tok Wan kat sini, Raina kenola beramas tamas beramoh-tamoh dengan teman sekerja, berbalas senyuman, berbalas tegoran.. Raina takleh berdiammm yo kalau ade orang tegur Raina.. Kang orang ingat Raina ada bisul dalam mulot bisu ke hape.. Raina balaslah balik tegoran tu yo dengan muko yang manehh.. Paling tidak, Raina bagi salam atau selamat pagi yo bilo jumpo tu.. Raina tak porlu nak molompat sambil cakap selamat pagi kat semuo orang.. Haishh, no..no..no.. Lainle kalu Raina nak buat eksesais melompat bintang.. Tu pon jangan kat opis, buek kek umoh dahle yo..

melompat bila di rumoh yo..bukan di opis!!

Rasanyo takat ni ajola buoh pikiran dari Tok Wan untok hari ni.. Raina acu cubo torai test cadangan Tok Wan ni dulu.. Kalau berjaya, syukur alhamdulillah.. Kalau dak, Raina mai jumpo Tok Wan laie, Tok Wan akan bagi laie next-next step yang lagi drastik dan bombastik supayo Raina tidok lagi menjadi kayu tunggul, malah disukai ramai macam Susu Pokat Maneh cap Junjung..aww..cakap pasai susu cap junjung nih, Tok Wan nak poie minum teh lah dulu.. Adios Amigoosss..


p/s : Moh vote sey di blog Atok, ekau boleh klik LIKE, undi di POLL atau klik UNDI MASUK sebelum hari Khamis, 11/11 jam 12 petang..

Atok : Gud luck Has, atok suka simple. Ringkas tapi padat.

1 ulasan:

haszuraidah ishak berkata...

thanks atok..tapi atok lupo nak buek strikethrough..hehehe

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih