Isnin, 20 September 2010

Mimpi bulan dan bintang apa tandanya?

Kemeriahan raya masih lagi terasa walaupun dah seminggu 1 syawal meninggalkan kita.







 Tapi, minggu pertama lepas raya ni, selalu je mimpi pelik-pelik





 
Mimpi bulan dan bintang....kalau bulan biasa tak apa....Ada sekali tu mimpi bulan tu  berkembar....satu bulan penuh satu bulan sabit....pastu ada bintang-bintang....saiz depa besar2 belaka dan tak macam saiz kt langit sekarang....Cantik...dulu ada juga mimpi planet2 bergantung dekat je kat langit tu....Tapi sekarang ni mimpi2 tu makin kerap....





Pastu sedar je dari tidur mesti jadi blur. Blur samada mimpi itu indah atau mimpi itu menakutkan. Ada juga kawan2 nasihatkan itu hanyalah permainan syaitan. Tapi jika kita bermimpi pada 3/4 malam, mungkin mimpi itu ada petandanya. Masalahnya, kita tahu ke 1/4 ke, 1/2 ke atau 3/4 malam kita dapat mimpi tu? 






 
Tak puas hati, kemudian terus google di internet. Kemudian jumpa website INI,
ini antara kandungan dalam tafsiran tersebut.

1. Mimpi melihat bintang di langit
Alamat akan peroleh pengetahuan yang baik. 

2. Mimpi melihat bintang-bintang di langit dalam langit cerah
Alamat akan kecukupan segala keperluannya. 

3.  Mimpi bulan kembar
Alamat ada pergaduhan atau perselisihan faham.

4. Mimpi melihat bulan purnama
Usaha baik dan dikasihi orang  

5. Mimpi bulan sabit
Akan ada orang kesusahan.

Apa tandanya tu????

2 ulasan:

misz myza berkata...

ahahaa.. atok, lukisan kite dlm photoshop lebih kurg sme je... sejibik mcm tadika dlu...

Suhami berkata...

hihiii...atok memang tak reti lukis la...kalu edit, serah kat atok...

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih