Khamis, 5 Julai 2012

Zaman Sekolah Jahat!

Tu dia. Ala2 bekas taiko sekolah Henry Gurney lak haku post tajuk cam kat atas tu kan. Walhal cikgu tengking sikit kat kelas dah nak terkencing. Nak dipendekkan cerito, semalam atok dan opismate makan malam di restoren apa ntah, lupo namo eh. Main menu malam tu sate. Termasuklah sate tulang.

Dalam dok syiok bercerito tu, terkeluarlah alkisah zaman sekolah dolu-dolu. Ada kakak kat tompek atok bekojo ni pun mulokan cerito...Cerito pasal adiknya penah mengambil karya lukisan akak tu pastu dapek nombor tigo di sekolah. Cerito yang keduo pulak, kisah maso subjek ekonomi rumah tanggo. Projek jahitan baju tu dio p hantar kodai cino then koba dio yang jahitkan. Kami bantai terbahak-bahak la time tu kan. Masing-masing kojo nak sonang. Terus mengelat. Time atok lak bercerito.

"Uols nak tahu masa zaman i sekolah dolu?,"atok mulokan cerito.

"Masa tu subjek kemahiran hidup tingkatan 2 kalau tak silap i. Maso tu ado projek masak-memasak,"atok dah start nak tergolak.

"Ok....teruskan....."

"Maso tu kumpulan kami masak nasi goreng. Uols tahu tak apa kami dok letak dalam tu??,"soal atok pada kawan-kawan opis ni tadi.

"Tak tahu"

"I letak perencah nasi goreng. Pastu gaul ngan nasi, siap!!!!,"budak -budak ni bantai tergolak. Kerja senang punya kes kan.

"Pastukan. Pastu....kami ada pesaing gak tau masak nasi goreng ni. Tapi dia x ngelat macam kami. Dia tumis bawang betui2. Korang tahu apa yang group kami buat untuk pastikan kami menang???,"masing-masing dah tak sesabau nak dengar jawapan dari atok.








"I curahkan garam segantang dalam kuali dia bila line clear!!!!"















****bunyik cengkerik*****








20 ulasan:

inazamri berkata...

mmg jahat tu garam segantang hahahah.Akak dulu pun jahit2 gak time sekolah..tapi sbb tak minat lgsung dgn jahit2 ni so jahitan semua akak suh makcik buat..masa tu kena buat apron.Makcik mintak upah..suh akak basuh baju dia smggu..takpelah pakai mesin orait le tu.Time masak2 paling suka.

Cik Rimau berkata...

wakakaka.. jahat la u nie atok.. bukan jahat skit nie.. jahat byk.. kah3.. ish3.. den pon xsejahat ni zaman skolah dlu.. :p

dyabunga berkata...

jahat dalam diam ni..dia dulu pun bab2 jahit dia pas kt mama dia..sb tu smpai skrg xreti jahit.haha

blog-tips-kurus berkata...

hhhhmmm... maka gagallah objektif subject KH itu diajar di sekolah... ;)

CINTA UNTUK KITA berkata...

hehe mmg tersembur la cikgu yg dok test ns goreng tu..:)

zazaw berkata...

I YOU enkooooooo

eden ekau dah lewwwwwwwwwr

Aziela berkata...

Ko nie memang osahhh jahat kan..? Tu buek dajal kek orang namo eh tu...

~~zana@pb~~ berkata...

Nanti cucu ikut mcm atoknya, nakal!

chii berkata...

segantang garam?? mak aih..dorang x kena darah tinggi ke tok..
bleh tahan gak eh atok time skolah dulu..huhu

KuNanGKuNanG berkata...

amboi jahatnye....hehehe..wat pe sj asalkan menang kan...

satay tulang???

Suhami Ahmad berkata...

inazamri : Ado tu dio hantar p kedai cina...satu kelas p hantar...hik hik

Suhami Ahmad berkata...

Cik Rimau : Terlebey nakai tu

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Hahaha.....adoii

Suhami Ahmad berkata...

CINTA UNTUK KITA : Uiii, tak yah cita na...berubah muka cikgu tu

Suhami Ahmad berkata...

zazaw : Apa tu?

Suhami Ahmad berkata...

Aziela : Jaman kanak2 kak....hihi

Suhami Ahmad berkata...

~~zana@pb~~ : Erk....~~zana@pb~~ nak ikut x??

Suhami Ahmad berkata...

chii : Hihi,,,, >_<

Suhami Ahmad berkata...

KuNanGKuNanG : Sate tulang ayam....tapi ado la daging sikit2

Suhami Ahmad berkata...

dyabunga : Ha...itulah sobab eh....dlu x mau buek sendiri...hikhik