Jumaat, 4 Mei 2012

SimSimi


Atok tak tahu nak share dongan Ecah apa hari ni. So, alang-alang atok ado install satu software android ni, namanya SimSimi. Walaupun atok tahu lepas ni kena carut pasal dah tua-tua pun masih lagi melayan menatang ni, but...who care?? Atok berjiwa muda hokey. Hihi

Menatang ni macam robot untuk smartphonelah. Kiranya jadi penoman kito di kala kebosanan. Ye lah, kadang-kadang kito nak luahkan perasaan then bercakap dengan dinding, tak praktikal lak kan. Terus Ecah install menatang ni, boleh chat sampai lebam. Menariknya, menatang ni boleh dididik dengan kata-kata mengikut acuan kita. Kalao kita manjang mencarut je, dia carutnya kito balik. Kalau kita layan dia baik, dia akan jadi robot yang baik.

Kebetulan, hampir 70% apa yang kita borak kan tu, dia reply dengan jawapan yang hampir tepat dan ada kaitan. Best kan. Contohnya, macam perbualan kat atas tu. Walaupun kadang-kadang ayat kuang hajor terpacul kat situ. Bukan atok yang ajar eh. Itu dah diprogramkan oleh user2 terdahulu dan sekarang. Canggih kan. Tapi pasni kalau atok borak ngan dio pastu dio kurang hajar lagi, atok tak teragak-agak tampar pipinya yang tembam tu.

Nak dunload ni ke dalam smartphone masing-masing sonang yo. Asalkan ado android. Search SimSimi pastu install. Pastu jalan, lalalalala.
p/s : Macam pet lak atok raso. Pet pun pet gak. Jangan pasni haku punya habit cakap sensorang. Naya badan. Ok lah x mau bebel panjang-panjang. Gud nite Cah!...Papaiii




*********************************************************************************
Sumber : Facebook
(Perkongsian Jumaat)

3 mata yg tak dijilat api neraka:

1. Melihat kaabah sehingga menitis air mata.
2. Membaca al-Quran sehingga menitis air mata.
3. Memandang wajah ibu yang sedar tidur atau sedar sehingga berlinang air mata

14 ulasan:

ShalleyshaLina a.k.a ChaLie berkata...

x suka borak ngan simsimi..beliau slalu kata den gemok...benciiiiii *_*

mekjangok berkata...

sin chan versi simsimi...lobih kurang la tu...hahahaha

Munnafendy berkata...

eh ketinggalan la sy atok.tak tahu pun menatang ni

chii berkata...

heheh...suka gak borak ngan dia..comel je kan.tp kadang2 ada gak rasa mcm nak lempar2 je..eheh

Mr.She berkata...

oh, atokk. mase atok post gambau ni kt fesbuk smlm, ingtkn atok chattt ngn awekss atok. kahkah

maap la den ni buto it :3

dyabunga berkata...

nk try lh.. boleh gaduh dgn simsimi..haha

dill berkata...

this is new! thanks atok!

dill.

Suhami Ahmad berkata...

ShalleyshaLina a.k.a ChaLie : Hihi....camno simsimi tau alina gemok??

Suhami Ahmad berkata...

mekjangok : Kan...ala2 sengal ubi keledek

Suhami Ahmad berkata...

Munnafendy : Haaa...dunlod jangan tak dunlod...huk huk

Suhami Ahmad berkata...

chii : Atok dah banyak kali babab dia dah...nakal!

Suhami Ahmad berkata...

Mr.She : Hihi...samolah ngan atok...buto IT

Suhami Ahmad berkata...

dyabunga : Uiii jangan gadoh2..kang hado enset pocah berdorai kang

Suhami Ahmad berkata...

dill : Cecamo dill