Khamis, 8 Mac 2012

Blog Apo2 Yolah Dalam Majalah Remaja!!

Assalammualaikum dan pokoba?


Tergamam. Jantung berdogup koncang. Anak mato atok membaco komen dari cucu atok tu untuk kali kelimo! "Untunglah atok belog masuk majalah remaja. ngehh :P"......atok terus baco komen itu berulang dan terus...baca dan baca...baca dan baca...baca dan baca....baca dan okey enafff!!

??? 

Apakah?

Atok cubo mengimbas kembali saat lampau. Korek dan korek rahsio lamo. Seingat atok, kali terakhir atok baco majalah remajo 30 tahun yang lopeh. Okey fine...tipoo ko, usia majalah remajo baru 29 tahun!  T_T   So, dimano logiknya atok bulih masuk dalam majalah remaja ittew? Adokah atok termasuk dalam top 25 hero remaja 2012??...Ok pitam...

Akibat tak sonang duduk, atok teruih publish status ni kat pesbok. 
"Oiii........biaq betul....x kan laaa...esok kena cek kat majalah remaja edisi februari 2012 nih!!! 
(tu diaaa..loghat rojak ko)

Tak lamo pehtu, cucu atok yang komen kat blog siang tadi terus mengesahkan perkara tesobut kat pesbok atok tadi. Tangan atok tibo-tibo terkotar-kotar menggigil. Jantung bedogup koncang. Dupp dapp dupp dapp. Atok terus sarung seluar jeans, pakai baju korea, sikek rambut ke tepi pehtu terus pecut poie ke pokan nak cari majalah mangga tu....err..ke remaja...ok remaja.... 

Guruh berdentum. Hujan rintik-rintik naga kepala tujuh. Malam hitam pekat. Angin sejuk sampai ke tulang. Atok kuatkan langkah menyusuri langkah ke kodai buku, popular. Hampir-hampir dilanggar basikal. Atok kena tabah. Semua ni gara-gara mencari bahan untuk entry esok (entry yang ni ler)....Fuh! nasib baik bolum tutup. Atok terus berlari manja ke ruangan majalah. Majalah remaja! Remaja! Remaja!...Okey dah jumpo!!!.....Okey fine, majalah Bintang Kecil.....   T_T

Cari lagi tak putus aso. Majalah Remaja! Remaja! Remaja!...Yes!! Dah jumpo! Edisi Mac 2012 gambau hadek Tiz Zakiah posing di kaber depan. Atok terus koyakkan plastik yang membalut majalah tu then dengan rakusnya menyibak sehelai demi sehelai majalah ittew. Apek kojo situ dah pandang slek. Macam nak terkam aku sebab suka-suka aku je koyakkan plastik balut tu kan.

Mato atok terpaku mukasurat 133 bawah kiri. "Cetusan Humor Suhami" Tajuk itu sungguh catchy. Ceh, mentang-mentanglah ado namo kau. Blog Apo2 Yolah telah direview oleh majalah Remaja!!...Dan paling terharu, blog buruk atok ni dapek markah 4/5. Kiro eh, kalau convert ke peratus bulih dapek 'A' lah. Tu pun 'A' paras hidung...  *_*

Ha, ini cover page majalah remajo tu. Hadek Neelopah Tiz Zakiah. Jangan terboli majalah Bintang Kecil lak yo...  T_T




Ini mukosurat belakang. Nampak tak ado yang polik kat situ???




Ok fine, dah nampak............   (t_t)







Nak tengok tak kepingan seco'it yang memaparkan blog Apo2 Yolah itu? Nah....



Hok nak lagi clear sila dapatkan Majalah Remaja Edisi Mac 2012 mukasurat 133



Cucu yang bagitahu kat atok pasal menda ni ialah HikaYat of ZakaRia's dauGhter.

Nah, atok tepek muko Ecah...macih Cah....   =)
Huntung la ado ramai cucu masih remaja kan. Selalunya atok memang tak ketinggalan memboli majalah  remaja ni....atok pelanggan setia tau.....eh, tak cayo lak deh....

hello, atok pun remaja tau..................................................................................remaja purba....

41 ulasan:

~SaL IjOu~ berkata...

sbg cucu,eden tompang banggo tok,hehe~ ^^

yunNs Chronicles berkata...

tahniah atok.. ngeng3x...

blog-tips-kurus berkata...

1/4 page tu tok. femes!

ke kawan atok yg tulis tu? aaa.. :-)

umie mia berkata...

wah cayalah tok..sbg cucu den banggo atok dapek masuk majalah.. tahniah ^_^

Ca Cik Duyung berkata...

wahhhh.atok ku msuk majalah! mkin pemes la atok..hik3

misz_eyza berkata...

tahniah tok...terbukti tok masih remaja hihi... =)

Tentang Kita berkata...

ramai dah blogger yg masuk majalah remaja

Aziela berkata...

Y Allah...akak yang terlompek2 suko nie ha... Tahniah tok..tahniah... Waaa...makin femes la atok peh nie... Memang betul pun blog atok nie kelakar....

sahromnasrudin berkata...

atok dh makin pemes..bile nak perkenalkan nenek???

Jue berkata...

wah congratz!!!org kedua yg masuk magazine tu! =)

Jue berkata...

slh tulis, spttnya
#org kedua blogger aku ngan hanie kenal masuk dlm mag tu hihi

Munnafendy berkata...

uaaaaa....untungnyaaa!!! femes la atok pasni..haha

Rahmah Ram Ram berkata...

tahniah atok...

Zakaria's daughter berkata...

ecehh.
sanggup redahh ujannn ngn rambut sikat tepii gittewww.

banggeeee lah wa sebagai cucu atok.
kehkeh

teacher bonda berkata...

TAHNIAH atok!!!!cucu cicit tumpang bangga...

Hanie Dew berkata...

untunglaaa...wee..best nya atokk..

dill berkata...

tahniah! berbangga menjadi cucu atok yang terkenal di seantero dunia~

dill.

little daisy berkata...

congratz atok! masuk REMAJA gitu... ^_^ atok kene bersedia di interbiu lepas ni plak! hehe

mas saari berkata...

wah! makin glamerlah atok remajo ni...hehehee

blog muruk akak takde ke? huhuhuuu

inazamri berkata...

wah atok dah mcm artis dah ni..makin glamer u.Lepas ni agak2 majalah mana plak nnt ye.

Salwa berkata...

Wohho~tahniah tok! Tahniah!Tahniah!

Suhami Ahmad berkata...

~SaL IjOu~ : Mokasih ~SaL IjOu~ ...hihi

Suhami Ahmad berkata...

yunNs Chronicles : Mekacih yunNs Chronicles

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Haish, atok mano ado kawan kojo kat remaja...

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Mekasih umie mia

Suhami Ahmad berkata...

Ca Cik Duyung : Macih Cha...

Suhami Ahmad berkata...

misz_eyza : Harus uolz....pengsan.

Suhami Ahmad berkata...

Tentang Kita : Kan...memang ramai dah...

Suhami Ahmad berkata...

Aziela : Hihi...mekasih kak...akak memang selalu singgah blog atok kan =)

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Pitam

Suhami Ahmad berkata...

Jue : Macih Jue!

Suhami Ahmad berkata...

Munnafendy : Haish...mana ada...

Suhami Ahmad berkata...

Rahmah Ram Ram : Mekacih Rahmah Ram Ram

Suhami Ahmad berkata...

Zakaria's daughter : Hihi, macih Zakaria's daughter inform kat atok...

Suhami Ahmad berkata...

teacher bonda : HIhi, macih Darwisy.... >_<

Suhami Ahmad berkata...

Hanie Dew : Macih Hanie Dew

Suhami Ahmad berkata...

dill : Seantero duniooo???~ngeee

Suhami Ahmad berkata...

mas saari : Remaja keee??

*pitam...

Suhami Ahmad berkata...

inazamri : Pasni azam nak masuk majalah bintang kecik T_T

Suhami Ahmad berkata...

Salwa : Macih wawa...... >_<

Farah Hanis berkata...

Hai, saya nak tanya, blog apa lagi yang masuk dalam ruangan remaja. Saya belum beli lagi T_T

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih