Selasa, 18 Oktober 2011

Birthday Boy Umar

Assalammmualaikum dan salam sejahtera,


Sapo deh Umar tu? Haa...Umar ni anak kepada kawan atok maso sekolah menongah dulu, Haslinda atau nama on stage nya Lynda Zali. Kelass ko Maria. Umar ni baru menyambut ulang tahun kelahiran yang pertama pado tanggal 17 Oktober 2011. Nak diikutkan samo birthday ngan keponakan sulung atok, Iman Naim yang ke-6.

Inilah Muhammad Umar Darwisy....amacam cute macam haku tak??
Atok tolah diberi mandat oleh ibu si Umar ni untuk menshoot sepanjang parti itu diadakan. Kalau ko suka, like la fb fanpage d'lensa abadi. Atau usha blog dia. Atok keja sebagai Tok Guard kt situ.

Omaigot....susahnya atok nak berinteraksi dengan si Umar ni. Bila atok nak shoot biji matanya yang bersinar-sinar tu, dia cepat-cepat mengalihkan pandangannya ke siling kapur. Bila atok amik kerusi then nak shoot dari atas, cepat-cepat dio menjatuhkan pandangannya ke lantai...Umar...Umar...nakal kamu ya...
Kek besday Umar.....sebenau nya kek ni besar...gambau padang ada dua pemain
Orang makin ramai berpusu-pusu. Sebelum orang makin ramai, atok mengengsotkan langkah sikit demi sikit ke meja buffet. Bila line dah clear, terus capai pinggan amek mihun + ayam masak sambal (sepatutnya di makan dengan nasi tomato) + ayam goreng + apam polkadot + nugget....Pastu cari lokasi strategik ngappp sorang-sorang....Bila orang dah ramai tu, then kek pun di bawak keluar...jeng jeng jenggg....

Umar dan papanya bersama kek yang besau




Saspen tak? saspen tak? baik ko cakap saspen sekarang...

Pastu, dimanakah ibunya?, si Haslinda merangkap kawan sekolah menengah atok dolu-dolu?
Tadaaa...inilah Haslinda disamping suami dan anak tersayang

Tapikan, atok musykil satu benda ja. Await eh si Umar ni tak main eyes contact dengan atok? Bila atok pandang mata dia, dia toleh ke lain. Bila atok nak shoot wajah kuit dia, dia buat muka nak nangis. Kompius tau. Apa dosa atok? Apa yang telah haku lakukan??

Cer ko tengok....dia ni nangis ke gembira??
Kompius tau...kompius kompius....muka comel macam i ni pun budak nangis kalau tengok....*muntah hijo
Yang ni dah la si Umar tengah meraung
Akhirnya majlis tamat pada pukul 11.30 malam. Haslinda akan kasi duit kupi once album suma dah siap. So, minggu ni atok agak kesibukan lagi nak buek editing before sent to kedai untuk di cuci caca.

Berbalik kepada kemusyikilan atok sebentar tadi. Puas atok pikir di atas tilam sampai sekarang nak mencecah pukul 2.00 pagi. Kenapa si Umar ni meraung setiap kali atok menghalakan lensa kamera ke wajahnya? Bila atok candid, dia senyum pulak. Yelah mata dia tak bertentangan dengan atok. Tu yang dia senyum sampai ke telinga. Tapi bila mata bertentangan, dia cembeng! Then, balik-balik je dari job tu, atok terus ngadap cermin...











Tak cukup comel ke muka aku nyah? Mana silapnya???? .......mencik tau!

20 ulasan:

Jue berkata...

Comel siut dlm pix 1st tu
Pastu kek dia gilo besar! Best giler kan jd bdk. Aku pun nak gak jd bdk blk hahaha
Bebdk kalau jenis x besa ngan org luar mmg ssh nak eye contact. Ko kna hold mainan kgemaran dia waktu nak amik gambo, confirm dia pdg punya =)

Salwa berkata...

haha. Umar jelez atok comey kot. Tu yang dye takleh trime.haha.

paish berkata...

patut la dio takut..ish3..btw, hepi bday Umar :)

RATU QASEH SAIFUDIN berkata...

kalau gitu rupa nye...jangan kata umar yg kiut tu..saya pon nanges jgak atok ooii!!..haha..

ps: budak tu memang kiut!..hepi bufday syg!!..=)<3

Hanie_Dew berkata...

tu dia tips tips dari jue event. hahahaha..ampun jue. comel umar ni.

aku eksaited nengok kek die.canggih betulll..

sahromnasrudin berkata...

cumilnya si umar...

Rtp Farra Arisha berkata...

YES! umar anak kecil yg macho. hehe. happy birhtday to him then :')
cantik2 gambar yg di snap.
hidangan birthday party pun sedap2 belaka ;) yummy!

nyanyisunyi berkata...

hahaha..alahai..sian umar..patutlah dia takut sgt tenguk atok...akak pun takut

besau betul kek besday umar ni...umar nk dok atas kek pun boleh..

LadyBird berkata...

atok... pandai atok ambik gambar.. gambar time umar nangis tu lady suka..

IMANSHAH berkata...

berkenan yg paling bawah

~SaL IjOu~ berkata...

omak ai..besaunya kek~

Azham Vosovic berkata...

yeay...lepas ni giliran atok plak hehehehehe

Suhami Ahmad berkata...

Jue : Den dah cubo pogang menan dah...x jalan gak

Suhami Ahmad berkata...

Salwa : Kan, tu lah yang atok bayangkan sebolum ni

Suhami Ahmad berkata...

paish : Tapi kenapo...

Suhami Ahmad berkata...

RATU QASEH SAIFUDIN : Err...Qaseh pun takuit gak ko?

Suhami Ahmad berkata...

Hanie_Dew : Bahaha....Jue event.

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Macam atok an.

Suhami Ahmad berkata...

Rtp Farra Arisha : Cumil kan..hihi

Suhami Ahmad berkata...

Rtp Farra Arisha : Cumil kan..hihi