Sabtu, 9 Julai 2011

Fakta Menarik

Lipas boleh hidup 9 hari tanpa kepala, dan akhirnya akan mati kerana kelaparan.





Jangka hayat seekor pepatung (dragonfly) hanyalah 24 jam sahaja.





Secara purata, seorang budak yang berumur 4 tahun akan bertanya 437 soalan sehari.





Kuku kaki mengambil masa 6 bulan untuk tumbuh dari paling bawah sehingga ke hujung kuku.




Daya ingatan seekor ikan hanyalah 3 saat sahaja.

16 ulasan:

faiz berkata...

3 saat je..kejap sgt..

Atiqah Wadiah berkata...

budak2 mmg byk tanya soklan tp x tau plak smpy 437 sehari..huhu

kaizen berkata...

menarik nih jom la pomot kat sini

http://mhs-kaizen.blogspot.com/2011/07/promot-blog-secara-percuma.html

The ModERnMoZaRT berkata...

gile kejap..3 saat..patut ar ikan tak boring duduk aquarium,haha

RATU QASEH SAIFUDIN berkata...

gila banyak!..smpai 437 sehari!..hhahaha!..

Miss Y and Her World berkata...

patutlah banyak budak yang kena dera ye. penat nak menjawab soklan nya. hahahaha ;)

Muka Macam Kau? Sorry, Aku Tak Pandang
Teguran Ikhlas Dari Seorang Lelaki Untuk Wanitanya

anisyafrina berkata...

Uisssyhhh! biar betol...byknye soalan! huhu~

chii berkata...

part budak2 dok tanya soklan tu yg xleh take it..aduhai..sure dia akan byk tanya semua perkara yg dia tgk kan :)

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Haah, 3 saat je

Suhami Ahmad berkata...

Atiqah Wadiah : Macam manalah diorang boleh kira ek

Suhami Ahmad berkata...

kaizen : Wow, pomot ape tu

Suhami Ahmad berkata...

The ModERnMoZaRT : Kannn....short memory

Suhami Ahmad berkata...

RATU QASEH SAIFUDIN : Kok atok menjawab tu, gibab awak

Suhami Ahmad berkata...

Miss Y and Her World : Adesss...kes dera tu

Suhami Ahmad berkata...

anisyafrina : Pengsan si mak..

Suhami Ahmad berkata...

chii : Haah, atok rasa ini stage belajar kot

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih