Sabtu, 25 Jun 2011

Fakta Menarik

Jika anak patung Barbie adalah manusia, ukurannya adalah 39-23-33 (99-58.5, 84cm).  Tingginya sekitar 215cm dan mempunyai leher 2 kali lebih panjang dari manusia normal.





Tikus boleh beranak dengan banyak dalam masa 18 bulan, dua ekor tikus dewasa boleh memiliki lebih dari sejuta keturunan.




Memakai headphone selama 1 jam boleh membiakkan bakteria dalam telinga 700 kali lebih pantas.




Seekor babun bernama 'Jackie' menjadi prajurit rasmi dalam angkatan bersenjata Afrika Selatan pada Perang Dunia Pertama.




Kapal submarine German World War II karam kerana kerosakan pada tandasnya.

12 ulasan:

Azham Vosovic berkata...

Kapal selam karam kerana tandasnya? fuh ni memang serious...

blog-tips-kurus berkata...

-selalu risau bab tandas kalau naik kenderaan awam.
-mengarut la saiz dada & pinggang Barbie tu! ish!! (",)

Mohamadazhan.com berkata...

salam atok...

memang menarik fakta ni...babun jadi perajurit? babun sudah tersenarai sbg pahlawanan negara mereka...hehe

dah xdak manusia ka nak jadi tu...hee

anakecil berkata...

betul ke besar tu barbie kalau jadi manusia? dia kira macam mana? hehe saja nak tau :P

liyana berkata...

pasal pkai headphone tu pnh dgr gk..
btul ke?hehe

umie mia berkata...

hensem la babun tu kihkihkih

Suhami Ahmad berkata...

Azham Vosovic : Betul , hal kecik pun boleh jd musibah besar

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Ish, sebelum naik baca doa naik kenderaan. Kan, ukuran barbie tu tak masuk akal

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan.com : Manusia takut jadi perajuit kot

Suhami Ahmad berkata...

anakecil : Atok rasa ikut nisbah kot

Suhami Ahmad berkata...

liyana : Betul tu..

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Hish. Umie kena buat spek mata cepat2 ni

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih