Sabtu, 11 Jun 2011

Fakta Menarik

Orang di negara China lebih banyak berbahasa inggeris berbanding orang di negara Amerika.




Kerana pengaruh putaran bumi, kalau kita melemparkan sesuatu ke arah barat, lemparan tersebut akan lebih jauh jatuh berbanding jika dilempar sebelah timur.




Satu daripada 9000 orang di dunia ini menderita penyakit Albino.




Kerusi elektrik dicipta oleh seorang doktor gigi.




Kita menyambut ulang tahun kelahiran bersama 9 juta orang lain di dunia.







9 ulasan:

faiz berkata...

wahh....org cina lagi byk ckp omputih..

Ali Kanchan aka Pirate berkata...

betui ka nie Atuk?

chemay berkata...

ala tak best la sambut beday ramai2
:(

blog-tips-kurus berkata...

pasal b'day tu pernah baca kat Kosmo kot. tau tak kenapa dentist berjaya cipta kerusi itu? hehe!!

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Sebab penduduk dia pun dah cecah bilion kan

Suhami Ahmad berkata...

Ali Kanchan aka Pirate : Betui la. Tak kan atok nak kelepet

Suhami Ahmad berkata...

chemay : Hihi. Kono terima hakikat gak

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Agak eh dulu nak cipto gigi pagar, tu yang tercipto kerusi letrik. Eh masuk akal ko?

chii berkata...

erm..menarik gak pasal china ni kan..china juga paling ramai yg menganut agama islam kan tok?