Sabtu, 4 Jun 2011

Fakta Menarik

Gajah satu-satunya haiwan yang tidak boleh melompat.





Kita tidak boleh menjilat siku kita sendiri.




Sekitar 14% penagih yang menggunakan jarum suntik adalah positif HIV.




Siput boleh tidur selama 3 tahun.




Di garisan khatulistiwa terdapat sekitar 200 satelit asing termasuklah satelit pengintip.




24 ulasan:

syrupmasin berkata...

fakta yg mnarik..

liyana berkata...

thanks for info..
3 thn tidur??
fuhh

faiz berkata...

patutla byk siput mati kena langgar..

chii berkata...

chii imagine..kalo la gajah melompat..sure tanah merekah kan...ehehe

Novelgurl berkata...

best betul siput tu

amry berkata...

1 lagi fakta yang menarik..dan dan eden nak try jilat siku den..ternyata tak boleh.....hahahahaha

Ali Kanchan aka Pirate berkata...

oooo gituuuuu

Mohamadazhan hjDesa berkata...

memang tak boleh jilat...haha

Jerung Gergasi berkata...

3 tahun tidur tak sedar kena pijak sampai mati kan? sedar2 dah kat alam barzakh ..keh3

time kaseh follow my blog, sedikit entry penghargaan kat sini:

http://www.izzudin.com/2011/06/terima-kasih-sudi-follow-sarang-jerung/

cucu umie berkata...

fakta yang ayie sendiri pon tak pernah terfikir seblom ini..aishhh

JARI TERBARAI berkata...

fuh! best nyer jadi siput

Papa Mifz berkata...

baru tau gajah x leh melompat...

Suhami Ahmad berkata...

syrupmasin : Memang menarik =)

Suhami Ahmad berkata...

liyana : Kan. Kuasa Tuhan. Agak2 klu liyana tidur 3 tahun, apo jadik?

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Haah kan. Alasan yang munasabah gak tu. hihi

Suhami Ahmad berkata...

chii : Kompem!

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : NG tak mau ikut? kih kih

Suhami Ahmad berkata...

amry : Aiyooo...amry try jugak??

Suhami Ahmad berkata...

Ali Kanchan aka Pirate : Gitu lah kisahnya. Huhu

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan hjDesa : Atok pun da try. Xleh!

Suhami Ahmad berkata...

Jerung Gergasi : Bangun2 sampai alam barzakh ek...hihi

Suhami Ahmad berkata...

cucu umie : Kan. Samo ngan atok. Kadang2 benda remeh camtu kita tak kisah pun... =)

Suhami Ahmad berkata...

JARI TERBARAI : Wah, JT nak jadik siput ek...

Suhami Ahmad berkata...

Papa Mifz : Kalau gajah melompat..ish ish... >_<

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih