Khamis, 31 Mac 2011

Mata sepet sebelah

Masihkah kalian ingat pasal entry ini? kalau tak ingat, lagi duo jumaat lah tu. Maso atok publish entry tu, mata kanan atok ni dah kemerah-merahan sudah. Rase gatal je. Ni pagi ni, lopeh yo atok bangun tido atok terasa seperti orang sumbatkan kayu balak dalam bijik mata atok. Pedih sangat. Pastu mato atok rasa berat. Tanpa melengahkan maso laie, atok terus dapatkan cermin 4' x 1' kat bilik atok. Subhanallah!





mato atok sepet sebolah!!!

Atok terus kelam-kabut. Atok cepat-cepat titiskan minyak panas eyesmore dalam mato. Kedip-kedip. Naaa, rasa lega sikit. Pastu tu atok terus capai towel. Semayang. Siap2 p kojo. Sampai yo kek tompok kojo, atok dengan kompidennya melangkah masuk opis dengan penuh gaya. Semua orang pandang atok. Eleh, aku tahulah aku pakai baju batik hari ni. Jangan jeles! Bahahahaha! Astagfirullah.........

Poie kojo bawak adam hitam (merempit moto). So, rambut atok ibarat sabut kelapa sudah. Atok p toilet untuk memperbetulkan rambut semula. Atok terus pandang ke cermin. Ya ampun, diorang pandang2 aku bukan sebab pakai baju batik. Tapi sebab mato atok dah macam ado penyakit barah mato. Makin SEPET sebolah! Atok cepat-cepat duduk kat tempat atok. Pastu seharian tunduk penuh tawadduk buek kojo........





12 ulasan:

sky berkata...

mata den du02 sam0 saiz..^__^

KUREKURE COMEL berkata...

hahaha...ehhh..tak baik gelak...
pegi klinik la tok..bahayo...

faiz berkata...

heheh..confident ye org tgk baju batik..

chii berkata...

lahai..nampak gayanya..atok kena pakai spek mata itam ni utk cover ye

leyzajamil berkata...

haha..nice to bw here, tak rugi, belum baca habis entri dia da buat kita tergelak..

KinosKoko berkata...

haha..atok ni apasal la?? skodeng pompuan mandi ek?? tu yang jadik sepet sebelah tu..haaaa

Suhami Ahmad berkata...

sky : Mato atok tak samo :(

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Oooo, golak yo...

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Itu yang atok malu tu...adeiii

Suhami Ahmad berkata...

chii : Tak mau. Nanti atok nampak macam shah rukh khan

Suhami Ahmad berkata...

leyzajamil : Trimas leyzajamil. Selalu la singgah ek

Suhami Ahmad berkata...

KinosKoko : Kalo skodeng orang mandi, dua2 sepet KinosKoko oii...

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih