Ahad, 9 Januari 2011

Tag 090111

Salam. Semalam atok kena tag kat cu SaidahManan.
Maka atok cubo nak selosai an k. Sobab atok free time. Walhal atok tado entry nak post yo tak. Ok2, kito teruskan pada sesi tag ini. Ado duo. Duo dalam satu. Macam sampoo


Tag ini memerlukan atok menyatakan apakah 5 perkara yang akan atok lakukan bila terjumpa makhluk bernama broadband.(makhluk ke?) ^_^

1. Atok akan buka laman ni 'www.anaknegori.blogspot.com'. Kasi balas komen jika ado komen. Jejak blogwalking balik. Dan cubo update entry terbaru.
2. Atok log in bukumuka. Sobab ni yo satu-satunya laman social yang atok aktif.  Mano yang nak jadi kawan tu, atok approve, ado orang kasi mesej atok balas, ada jemputan atok jawab. Pssstt...selalunyo atok jarang pun post status kat wall. Memang jarang. Gambar pun atok jarang update.
3. Atok buka email. Kat email tu macam-macam ado. Kalau ado yang soal kat formspring so dia akan alert kat email. Kalau yang bagi komen blog pun dia alert kat email. Email dari kawan-kawan dan macam-macam lagilah dalam tu.
4. Atok akan surf akhbar online. Akhbar kegemaran atok kosmo!, berita harian, the star online dan metro.
5. Atok akan buka baju youtube. Itupun kalau line tenet laju.

Tu yolah. Tag keduo pulak seperti di bawah



Sila jelaskan kenapa anda suka ber-blog?
1. kerana atok terlalu banyak masa terluang pado waktu malam. Atok tak ado aktiviti. Honestly atok nak koba kat sini atok ni jenis budak yang home boy and not a social guy. Aiceh terspeaking plak yo!
2. Kerana atok nak buat side income melalui blog. Sekurang-kurangnya dapatlah tampung perbelanjaan susu berukben ngan babunben atok ni an.
3. Kerana atok nak cari kenalan di alam maya ni. Di alam nyata atok bukanlah seorang yang sengal seperti yang cu nampak sekarang. I am a shy and serious person. Realy shy n serious! That why atok kurang kawan sebab ingat aku ni sombong dan membosankan.
4. Atok nak kongsi apa saja yang atok ada dengan cu atok.

Apa motif anda tarik followers? Anda superstar kah?
Eh! cu dah jawab pun soalan tu T_T. Untuk bagi atok semangat terus berkarya. Sekurang-kurangnya masa atok tengah down untuk berblog, then bila atok jeling kat jumlah folower, atok terus mempunyai semangat waja dan kental!

Cerita sikit perangai anda
Jika baru kenal atok memang pemalu tahap cipan. Dah kenal lama atok memang sengal tahap lipan.

Pernah terfikir nak masuk magazine dan mewar-warkan  blog anda? Mengapa?
Tak mau lah. Atok malulah

Sila tembak bloggers lain
Eh napa nak tembak-tembak. Nanti atok kono hukum gantung sampai pengsan. Takpolah, atok tagged pado semua cu atok yang dah baco entry ni...ha...jangan larik! jangan larik!

3 ulasan:

yad'z berkata...

hahaha... jawapan yang agak sengall.. hehe.. jangan marah... jom tengok update AJL

Suhami Ahmad berkata...

Hihi....ha, moh skodeng AJL
^_^

Nurul Husna Mohd Halim berkata...

ekau ni ko atok? ko ekau cito pasal atok ekau? hehe eden konpius atok tu sapo...sobab eden bawu yo usha2 ekau punyo blog ni ha...:)
hope to get know you well

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih