Rabu, 22 Disember 2010

Sayangku tiada malam tadi

Apa hal? sayangku tidak ada malam tadi??


Waaaa.....ni atok nak koba an kat sumo cu atok seluruh alam. Berukben atok tinggal kat opis!!. So, sepenjang malam tadi atok ketagihan. Macam ni, macam biasolah ujung-ujung tahun ni atok buat-buat bizi sket. Kalau ada opismate datang, atok buat-buat rajin bagai buka mikosop word, excell bagai. Kalau takdo opismate datang, atok bukak lah sodoku online, painting, notepad, dan lain-lain. Tu dia! Kompem bankrap kompeni yang dapat staf macam aku. Then bulan ni memang wajib la kono obertime 2 jam!

Semalam pulak, atok gatai2 nak bawak lenovo. Ye lah, sebab atok tak abis godek lagi. Kat umah tak sempat nak godek. Balik umah melantak terus BoOooom atas katil. Alang-alang tu bawak la berukben sekali. Last-last masa dah nak balik tu, bungkus-bungkus barang sumo. Kunci dah pintu. Err pintu dah kunci. Sekang ni atok dah terpacak kat depan mesin punch card tu. Then naluri sailormoon atok kuat mengatakan ada sesuatu tertinggal. Atok semak-semak lah beg atok kejap. Rasa macam tak ado yang tertinggal. Last-last sampai umah, time nak hapdet blog yo atok baru perasan berukben atok tu takdo! Sah kena tinggal kat opis.

Sepanjang malam atok tak reti duk diam. Atok risau sangat nih. Apalah berukben atok tu tengah buat sekarang. Dah makan ke belum. Mesti berukben atok tu tengah takut sobab kat opis tu ado antu. Kesian dia. Macam-macam atok pikirin. Akhirnya, bagi mengelakkan fikiran atok terus melayang-layang atok terus install game red alert 3 kat lenovo. Time tu jugak aku main. Tu dia! Dapat gak ilangkan ketagihan atok jap. Sedar tak sedar atok pun terlolap. Sampailah pagi tadi terus poie kojo balik. Tu lah rutin kehidupan atok. Amat memboringkan tanpa berukben sayang di sisi.

Psssttt......nasib baik ado entry auto publish malam tadi. Yang contest tu. Ok2, atok nak sambung kojo. Kang guru besar mengamuk. Ni pun atok curik time kfc opis hour. Yang pasal undi tu, tak yah lah penat-penat undi atok eh. Atok raso macam tak dapek nak kojar dah. Dapek top 50 pun ok. K papai





4 ulasan:

SHA berkata...

hahhahaah...sian berukben takut antu...

Fatimah -Riiko- berkata...

lenovo atok jantina ape??

Suhami Ahmad berkata...

SHA : Tu la...atok pun serem ni kan pulak berukben..hihi

Suhami Ahmad berkata...

Fatimah -Riiko- : Atok punyo lenovo betino....Fatimah - Riiko- punya laptop?

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih