Rabu, 1 Disember 2010

Bantuan Khas Kewangan Kakitangan Kerajaan


PEKELILING PERKHIDMATAN BILANGAN 11 TAHUN 2010

BANTUAN KHAS KEWANGAN KEDUA TAHUN 2010

TUJUAN

1. Pekeliling Perkhidmatan ini bertujuan melaksanakan keputusan Kerajaan memberi Bantuan Khas Kewangan kali kedua bagi tahun 2010 kepada pegawai Perkhidmatan Awam Persekutuan.

LATAR BELAKANG

2. Kerajaan telah memutuskan supaya Bantuan Khas Kewangan kali kedua sebanyak RM500.00 diberi kepada pegawai Perkhidmatan Awam Persekutuan sebagai tanda keprihatinan dan penghargaan terhadap sumbangan pegawai yang memberi komitmen penuh dalam menjayakan agenda Kerajaan.
 
3. Bantuan Khas Kewangan Kedua 2010 sebanyak RM500.00 dibayar pada 1 Disember 2010
 
Maklumat lanjut kalian skodeng DI SINI


Ha itu dia....bantuan khas kewangan kewangan kedua sudah kembali lagi...Atok dah buat-buat sibuk an diri cari kalkulok (calculator), pen dengan buku nota (sila  sobut nada buku nota seperti cerita  blue clue). 

Baiklah, banyak jugak bondo nak kono lunaskan menggunakan "bantuan khas" ni. Meh sini atok finalist an perkaro nak dibuek an dengan "bantuan khas" itu.

PENDAPATAN (bantuan khas) :  RM 500
(Perbelanjaan  )                               
*Nak ganti tapak kasut pertamo den haus sejak masuk alam pekojoan : RM20
*Sementaro nak ganti tu, kono yo boli baru. Kalau tak, takkan den nak pakai kaki kau ayam. Nak boli kasut tumit tinggi kaler coklat kayu jati lak : RM180
*Nak sebis bobot masuk perbatuan yang ke 20,000 km. : RM190
*Nak tompah seluar kojo baru : RM90  
  Baki pergi joli masuk ASB : 20 hengget


Jadilah tu an. Sapo nak kasi 500 hengget tu, yo tak? Dah, duit dah masuk nih. Apo laie, lunas an lah impian-impian anda itu.  

p/s : Kau ni tok, tompah seluar yengki nak boli kasut bagai.....bulan ni makan meggi la kau.
                     

10 ulasan:

Far8 budak baik berkata...

atok!!kau ckp nogori..
tak paham sgt..tapi belanje aku ar...
hihihi

myralynn berkata...

bagus atok, beli la la baju dan kasut baru..biar tambah hensem..hehe..

KhairulMarhaen berkata...

dapek limo ghatuih yo tapi petrol naik hargo laie...huwaa

paish berkata...

den pun dh impit2 laki den tang mlm td..kot2 leh meraso boli kasut tapak jati tuh :D

Suhami Ahmad berkata...

far8 budak baik : Haih ko ni Far8, dah macam paper killer masa atok study dulu dah, FAR400...huhu...nanti atok belanjo ko choki choki

Suhami Ahmad berkata...

myralynn : Mokasih cikgu...Muko atok dah la warok, musti kono pakai baju cantik-cantik tak kasi nampak warok sangat...keh keh

Suhami Ahmad berkata...

KhairulMarhean : Khairul, gunolah petrol RON95...yang tu tak naik..its good for environment (cikgu english tu cakap)

Suhami Ahmad berkata...

paish : kompem leh dapek tu...InsyaAllah...lopeh ni leh la bergayo ngan kasut tapak kayu jati...hihi

misz FaTiN berkata...

xkeja lg lorr..
so xdpt la bntuan kewangn..
minta kt atok bule?..huhu..

Suhami Ahmad berkata...

misz Fatin : aiyo....atok tinggal 20 hengget je misz Fatin...itupun atok nak masuk ASB...(err...akak kaunter tu leh terima ke?)

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih