Khamis, 11 November 2010

ANTI Cycle 1_Challenge 4


 Ini adalah post melekat sehingga 11 november 2010 jam 12 tengah hari. Sila scroll down untuk entry terbaru


Atok : Kali atok sorah an tugasan kepada mak ayam Tok Wan untuk memberi tugasan kepado posorto. Cikidout...

P sanun sikit atok. Amboih, asyik ko je yang bagi tugasan kat bebudak ni. Aku takdo pun. Suhami ni memang pilih kasih. Memang nak kono sosah ngan kayu mop ni.  Kali ini tok wan pulak yang bagi tugasan kat korang. Jago-jago!

Baiklah cabaran Tok Wan ni sonang yo. Kau pergi teghojon tasik chini dan menyelam paling kurang satu jam. Sapo paling lamo dio monang.  Korang tahu bidang tugas Tok Wan dalam blog Apo2 Yolah ni camno kan? Tak tahu korang klik label kat blog ni then klik "bersama Tok Wan".

Tok Wan telah dibori an tanggungjawab sesi kaunseling bersamo anda. Sumo masalah anda, Tok Wan cubo selosai an dengan gigih selagi Tok Wan terdayo. Cabaran kali ni, Tok Wan nak korang sendiri yang jadi kaunselor kepada si orang bertanya.  Lain dari lain cabaran ni kan? Gambar pose bebas. Terpulanglah nak tunggang terbalik camno.  Tok wan tak kisah.  Tapi mano yang mengikut tema tu, credit lobih sikit la yo. Buleh??

Nanti dulu, cabaran bolum bagitahu laie. Cabaran eh, korang cubo selosai an isu budak ni seolah-olah korang tu adolah Tok Wan. Gelarkan diri tu sebagai Tok Wan yang bercakap loghat N9.  Paham tak ni? paham kan. Kalau tak paham, tengok contoh "bersama tok wan" kat label.   Ok, gud luck yo. Dalam loghat n9 yo.


Soalan : Kepada Tok Wan yang Raina ingati sampai mati. Macam biaso lah, Raina ado masalah sikit nak kongsi dengan Tok Wan. Mungkin Tok Wan ado jalan penyelesaian.  Macam ni, Raina baru sajo habis pengajian dan telah ditawarkan kerja. Kira oklah tu kan. Masalah eh Tok Wan, Raina ado masalah kurang skill untuk bersosial. Untuk pengetahuan Tok Wan, Raina ni memang jenis pendiam dan kurang peramah. Takkanlah Raina nak huha kat opis tu padahal Raina bukannya orang macam tu. Raina tak mahu jadi orang lain. Ni lah Raina sebona eh. Tapi kalau Raina terus jadi kayu tunggul kat opis ni, Raina takut Raina akan dipinggirkan oleh opismate. Camno Tok Wan, tolonglah Raina.



Jawapan : Ha itu dio soalan berani mati dari Raina yo. Wah, sampai mati Raina ingat an Tok Wan yo. Nak nangih kojap. Ha, ok2.  Macam ni, bagi Tok Wan lah kan.......................(sila sambung)

8 ulasan:

Melati Qistyna's Mummy berkata...

tokkk, den x ghoti nak nuli pepjg bahaso noghoghi, kang ado yg undi ghosak kang :P

Melati Qistyna's Mummy berkata...

*nulih

Suhami Ahmad berkata...

@Melati Qistyna's Mummy

Melati Qistina's Mummy, cabaran ini untuk finalist ANTI 1....xpo, klu ado rezeki atok open yang ANTI 1 lak ...

NUR HIDAYAH berkata...

To tok wan dan Atok yang disayangi..den dah buek dah entry jawapan dari atok untuk raina..baca lah ye?walaupun demam, sesempatnyer nonor buatkan..apapun enjoy, kalau salah ckp N9 jgn marah coz of nonor pure JOHOR..kerek sehhhh..hahahah..sila baca entry nonor di http://inibelognonor.blogspot.com/ undilah nonor!! ;D

rome berkata...

ATOK ...sayang atok ...saya cuba ya ..kalau salah paham2 jer...
http://storyofrome.blogspot.com/2010/11/khas-untuk-atok-ku-sayang.html

haszuraidah ishak berkata...

ni entri den

http://myapeapeaje.blogspot.com/2010/11/pertama-kali-menjadi-kaunselor-tak.html

░♥si lampu neon♥░ berkata...

NENEK TU ROCK GILERR SEGG

Suhami Ahmad berkata...

@░♥si lampu neon♥░
Itulah Tok Wan.....Nenek paling sempoi
:P

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih